onsdag 2 december 2009

Äntligen...

...fick vi det efterlängtade ljuset. Vi som många andra, har suckat och undrat var är lilla solen, men idag gick den trögt upp över trädtopparna i ett sagolikt ljusskimmer över himlen som hade ett lätt molntäcke till en början. De svaga guldgula strålarna färgade allt i en varm orange färg, men det varade endast ett par timmar och solen gick åter ner och förvandlade himlen i ett otroligt färgspel som man bara kan se denna årstid.


Tänk, att naturen kan vara så vacker och bilda vackra silhuetter av årstidens förfall mot den vackra himlen.

Fåglarna verkar inte bekymra sig dess mera om det regnar eller är sol och vackert väder, samma aktivitet kring fågelborden ändå.
Det kivas och bråkas emellanåt, en del gör sig väldigt betydelsefulla och breder ut sina vingar till en liten närkamp om det så behövs,kanske för att hindra någon annan skall ta den bästa matplatsen besittning. Ja, man undrar vad dom bråkar för, rivaler, kamp mellan starka och svaga, mat finns ju för alla ändå. Blåmesarna är verkar väldigt framfusiga och det har hänt flera gånger redan att behållaren med frö, inuti fröladan har formligen stängt in de små mesarna och knackar ngt alldeles febrilt när vi kommer förbi och den vill meddela släpp fångne loss!! Hur i alla sin dar den kommer in då, men antagligen tippar behållaren och bildar en smal öppning?

Blåmesen med vacker blå basker, är en pigg liten fågel. Värd att betraktas, men idag iakttog jag en som verkade lite extra burrig kring näbben och satt länge och försökte riktigt betrakta om det var just för att göra sig stor och stark. Men nej, den var antagligen jättesjuk, för mina bilder avslöjar en stor böld vid högra sidan, ca 2 cm i diameter. Vad kan det vara den lilla Blåmesen har?

En dålig bild, men ni ser det säkert ändå.


Men visst är de söta Blåmesarna?

Tänk så bekymmerslöst de lever dessa små vänner, bara de får mat!

Ha det gott!

4 kommentarer:

Daniel sa...

Så vackert
Dock så kallt ute men så fina färger!

Anneli sa...

Det gäller verkligen att ta vara på varenda minut som solen visar sig, vid denna årstiden.
En väldigt vacker bild med himlens oranga toner ....
Ha en bra fredagkväll.

mimmi sa...

så vackra bilder du har lagt upp :) solnedgången och alla dina bilder på blåmesen ..de var ju så himla fina :)
Js visst är man dum när man gör saker som man vet ,an inte skall göra ..men ändå gör det :) nu hoppas jag bara att jag blir bra fort så allt kan bli som vanligt igen :)
kram :)

NatureFootstep sa...

oj, vilka fina bilder du fått på blåmesen. Jag har inget riktigt bra ställe att fota dom på. Som med kärrhöken, alltid så jättelångt bort. :(