fredag 26 mars 2010

Rådjur med "snöhinder"

Tänk, att vi idag fått ana det första riktiga vårvädret, ljumma vindar och riktigt klottigt överallt, nu är det en del del snö som skall smälta ner, innan vi får njuta av den riktiga vårluften med doften av jord och gammalt gräs.

Trots detta ovannämnda, hade dessa tre små Rådjur gärna önskat att det var en lättare och mera framkomlig väg i terrängen för att söka föda. Vi kom väldigt lägligt idag och fick en relativt lång session med dessa vackra djur som verkade helt oberörda av trafiken intill . Men ack, hur strävsamt och mödosamt en del hade det!

Var så goda, en liten bildserie på Rådjurens problem med "snöhinder"!De två första hade nått buskagen på ganska lätta fötter.Den tredje hade uppenbara problem, ner i snödjupet!Upp igen och det verkar gå vägen.Neeej, hopplöst!Rena motionspasset...suck.......när de andra två betar i lugn och ro av slyet intill.

Trevlig helg!

3 kommentarer:

Cyrene M Waern sa...

Ja, de har det inte lätt de små stackarna! Här har vi ett som kommer och äter under fågelstugan varje kväll som haltar lite, troligtvis har det också fått kämpa i snön...
/Cyrene

mimmi sa...

Vilken otrolig fin bild serie du visar upp här .. man satt och tittade och sa ..neeeej och så sa man ja bra... sen sa man NEEEEEJ .. sen blev det .. puh .. va bra den kom upp igen :)
underbara bilder som jag verkligen njöt av att titta på :D
KRAM

Ninne sa...

Så härligt du följer djurens liv i din närhet o tack för de fina bildsviterna du så fint förmedlar oss andra. Här öser regnet ner emellanåt i dag o fr 17gr i går har det gått ner till 7 som högst idag. Vi måste väl ta emot mer vått, o hoppas det inte blir för mycket översvämmning.
Ha det gott i helgen
Kramis Ninne