söndag 11 april 2010

Islossning

Nej, ser man på, äntligen en solskensdag och riktigt vårlikt i luften. Nu är den bästa tid att uppleva naturen på nära håll, känna in alla dofterna av fuktig mossa och våt mull som bara väntar på att sol och vind skall göra sitt för att torka upp i markerna, lyssna till alla vackra vårtoner som drillas lite varstans, andas frisk luft och släppa taget om allt som annars fyller din dag för en stund.

I bäckarna porlar vattnet fram som skapar lugn och harmoni, åarna är fyllda till bredden och vattnet dånar fram på ställen med en intensiv kraft och ger en enorm känsla av naturens krafter, älvarna har även kastat sitt istäcke i dagarna och medför en smärre dramatik.

Istäcket har slängts upp på åkern och medfört en del översvämingar.


Björk och al har det vått.Vattnet dånar fram under den gamla bron.En del gamla byggnader står i vatten.I vattnets rörelse ligger en enorm kraft och tillika fascinerande skådespel.
På åker och äng bildas små sjöar och en mängd fåglar tar tillfället i akt för att rasta och putsa fjäderdräkten och får samtidigt sina magar mättade med små korn från botten på åkern.Trots att det varit flera plusgrader har jag "klafsat" omkring i gummistövlar mest hela dagen och förundrats över naturkrafterna i samband med islossningen. Mäktigt, men jag föredrar porlande bäckar som stilla rinner utför och skapar lugn och ro.

Önskar alla läsare en trevlig arbetsvecka!

6 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Så fint du beskriver våren! Blev inspirerad och ska ta med mig barnen ut i morgon och bara lyssna till naturen. Det är så underbart att sitta på en kullfallen trädstam i skogen och bara lyssna...
Kram/ Anna

mimmi sa...

Det var verkligen häftiga och lite dramatiska bilder :) men så är det ju när våren gör sitt intåg:)
jag tycker nog som du .. stilla åar är bäst .. för där kan man sitta och bara njuta ;)
Jag ser att du också har svanar hos dig här på dessa bilder :)
Idag har vi sol igen ... helt otroligt :)
kram

Ninne sa...

Tack för dina underbara bilder o berättelser. Jag njuter varje gång o det var tur jag "hann" in till Dej idag också.
Här är det ju full VÅR nu o Frunch på altan blev det idag t o m de Du!!
Vi njuter gott o visst är stilla bäckporl o vattenplask skönare än vådliga islossningar.,meen får man uppleva det ena så njutar man nog sen ännu mer av det stilla sköna??
Kram Ninne

Stubbetufsa sa...

Så flott å få være med deg når isen går opp i elva!
Det er sterke krefter i sving!
Bildet på toppen av bloggen din er veldig fint! Det er vel fra samme fotoserie?
Her hos oss i Nord-Troms i Norge snør det! Men det har også tint mye de siste dagene.

Tigris Predikantan sa...

Tack för alla fina bilder du bjuder på!
:)

mimmi sa...

Nu finns det risk att vi får vintern tillbaka här ... nja riktigt så illa kan det väl inte gå ..men de har sagt att vi skall få snö/regn till helgen och nästa vecka skall vi ligga på runt plus 1 .. så ja .. det blir ju inget vår väder då ...men då kanske man kan få gjort lite hemma istället .. för det behövs nu när man bara har varit ute hela dagarna :)
ha en fin kväll nu :)
kram