torsdag 13 maj 2010

Vill du....

... ta en skogspromenad med mig i morgonsolen? Ja, då startar vi ottan och vädret ser ut att bli perfekt, klarblå himmel, ljumma vindar och det är en högst märkvärdig känsla att få slänga yllesockorna i förvaringen, vinterjackan får hänga kvar på galgen och handskarna får ligga kvar i korgen. Ja, då är vi klara, bara lätta vårjackan på och det känns befriande, men stövlarna vågar jag inte gå utan på skogspromenaden, vem vet, kan lilla huggormen dyka upp i snåren.

Hunden är full av iver över vår promenad och får sin upplevelse på samma gång, nämligen känna dofter av så mycket spännande och allt måste avläsas och noteras. Vi går på en skogsväg med vackra gläntor mellan varven, det porlar i diken intill som rinner ut från vårmarkerna på sidorna om vägen. Stundom är det stora ytor där skog avverkats och kvar står märkligt gråa spretiga stammar kvar. Egentligen ser det vackert ut och antar att det är för fåglar och insekternas fortbestånd.

Ingen aning om vem lilla fågeln är, men den flög av och an och sjöng med full hals.

Här var det inte att ta ett steg närmare, HAN vaktade plikttroget lilla gumman som simmade i gölen intill.

Vi går uppför backen med tunga steg, andfådd? Nejdå, vi glömmer det! Spana upp emot träden och lyssna till den enormt rika fågelsången som pågår. Det är säkert en mångfald av arter som sjunger och några fåglar är mer synliga än andra. Nu hade det varit en rikedom att känna dessa fåglar på sången. Jag får lov att lära mig en i taget och genast blir allt mycket mer spännande med nya utmaningar!

I sälgen surrade humlorna febrilt och fåglarna sjöng.


Lilla Sädesärlan pigg som vanligt, med ett betraktande öga på kameralinsen!

I två timmar traskar vi på och bara njuter, lite synd att ryggsäcken med vattenflaska och kaffet inte var med. Inte bara fåglar kunde ses, utan naturen bjuder på en fantastiskt färgpalett som jag bara njuter av och har någon lagt märke till hur vacker mossan är på alla stenarna. Som jag skrev i förra inlägget, jag bara gillar denna dova färgskala.

Ett vattenblänk i skogen.

Min favoritbild.


En fantastisk färgpalett.

En bra start på dagen och den riktiga vårvärmen som kommit idag verkar göra gott för både växter och djur. Under dagens gång, kunde man ana en tilltagande grönska och det verkar bli en sommar även i år, förresten första svalorna kom idag!


Ha det gott mina vänner!

8 kommentarer:

mimmi sa...

Vilken underbar promenad du har tagit oss med på :) och så härliga bilder du bjuder på också :)
Men så gott för dig att du nu har fått sol och lite värme ..det var på tiden :)
Här har vi fortfarande kallt och regn .. plus 8 på dagen ..men vi har i alla fall inte snö ..det får man vara glad för :)

Spirande grönt - sa...

Vilken härlig vårpromenad!

Ha en fortsatt fin långhelg

Rebecca

Sköna o Gröna Ting sa...

Jisses, vilken underbar morgonpromenad du fick dig där!!!!!
Visst är det väl ljuvligt att ta sig ut så pass tidigt att det känns som det är bara du och naturen helt för er själv:))))
Fågellivet är fantastiskt just nu, deras underbara sånger lättar verkligen upp stämningen!

Idag tittar minsann solen fram här i Dalsland och glader är jag för det då vi skall iväg på fotbollscup snart och vara ute HELA dagen:)

Ha en fortsatt skön helg och ta väl hand om dig...
Kram
Marianne

Anneli sa...

Tack för trevligt promenadsällskap. Det blev en underbar morgontur med mycket njutbart.

Ninne sa...

Tack för den underbara turen i naturen.
JAg njöt verkligen. Idag har jag också varit ute HELA em. Ingen sol, men det är iaf lite varmare.
Kram o tack Ninne

Skimrande kristaller sa...

Vilken härlig promenad du har varit på!! Visst ä det härligt att notera allt det fina som poppar upp nu! Ha det gott. Kram Lenita

mimmi sa...

Hoppas att allt är bra med dig :)

mimmi sa...

Hej vännen :) det var gott att få höra att det i alla fall var något bättre med dig :) hoppas det går åt rätt håll nu och att det kommer att gå fort så du snart är helt frisk och kry igen :) tusen tack för dina underbara ord :D
kram :D