torsdag 22 juli 2010

Vår vackra värld

Vår nordiska sommar är så vacker! Våra sinnen fylls med en intensiv grönska av naturens skönheter och en fascinerande blomning som är alldeles för kort! Precis som för de flesta andra, vill vi hinna uppleva det mesta av naturen, grönskan och friheten och att vistas utomhus, bara sitta och lyssna till vindens sus, eller koltrasten flöjtande sång. Vandra på kvällspromenaden i den ljumma kvällen och ana kvällsbrisen, eller ta en tur på havet som ger uppfriskande fläktar efter en het dag. Vi har i alla fall en underbar sommarvärme med ett otroligt solsken dag efter dag och en blå himmel som ger ny energi för kommande vinter.

Vad är vackrare än dikesrenen med Blåklockor och alla ängsblommor eller en strandäng med ett vackert skimmer av blommor i en skön lila färg, kanske bäcken ger stillhet och en stunds avkoppling? Välj själv vilken bild som ger dig något för sinnet att finna vila och avkoppling! Det behövs säkert i denna hektiska värld.

Gökblomstret som fyller ängen med ett vackert lila skimmer.


Slåtterblomman står i grupper och visar sig från sin vackraste sida.Gåsörten lyser som små solar på strandängen.


Vänderoten matchade perfekt i sammanhanget.


Dikesrenen är så vacker, innan alla vägmaskiner klipper obönhörligen ner alla Blåklockorna.Gamla ängen fylls av söta smultron.


En vacker plats som jag njuter av på mina promenader, nämligen bäckens speciella ljus som silas mellan blad och grenar och ger ett vackert blänk på vattnet.


Hoppas du har dina oaser som ger dig livslust och mycket för sinnet att gläds över.

Må gott mina vänner!

8 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Takk for at du deler din vakre natur!
Jeg har regnvær, så det var fint med noen godt-vær-bilder!

sasfoto sa...

Underbart fina bilder! Hit finns anledning att återkomma...
Ha det gott /SA

NatureFootstep sa...

ja, den där bäcken verkar vara något alldeles extra. Ser väldigt fint ut.
Så synd att du inte fick några svalor i år.

mimmi sa...

underbara bilder som vanligt från dig .. och visst har man sina oaser här också där man gärna går när man vill må bättre b.l.a.
Men just nu är det kallt så det blir inte någon foto promenad idag .. utan det blir som vanligt en biltur till segerstad igen
kram :)

Ölandsvindar sa...

Det är så vackert så jag bara suckar! Favoritblomma? Omöjligt att säga. Den vackra vita slåtterblomman är väldigt ovanlig här hos oss. Blåklockor får alltid hjärtat att klappa fortare och vänderot får mig att tänka på varma klippor i skärgården.
Kram
Kerstin

Vita rosor och förgätmigej sa...

Tack för att du får mig att komma ihåg naturens välgörande krafter! Gissa vad vi gjorde igår... Hela familjen gick ut i skogen och plockade blåbär... Slår vilken dag på stranden som helst!

Kram/ Anna

Ninne sa...

Ingen enstaka bild Jag njuter alla dina fina fotn. Klart,, bäcken överträffar kanske de andra?
Tack o kram Ninne

FRK.NATTUGGLA sa...

Underbara bilder.Visst är våran natur fantastisk.
Kram Kicki.