lördag 14 augusti 2010

Sensommar

Oj, så långt uppehåll det blev, men sommaren är allt för kort och bäst är att ta till vara allt det dyrbara som naturupplevelserna ger, det kan vi behöva så väl, en rejäl dos energi påfyllning inför den kommande hösten. Alla årstider bjuder på så mycket vackert och sinnen fylls med välbehag, t ex efter en tur i skogen eller att få sitta på en solvarm klippa en sensommarkväll och smaka på det goda som finns med i picknick korgen. Mmm...jag tror att sensommaren är bäst ändå, trots att ett stänk av vemod ligger och lurpassar pga av att flyttfåglarna gör sig beredda återigen för en lång flytt till varmare länder.En stor flock Doppingar rusar ner i vattnet, när vi kommer på kvällskvisten och kör förbi deras natthärbärge på en klippa.

En och annan tur i hallonsnåren har jag också fått och blåbären fanns det gott om, stora, runda och goda. Rogivande och avkopplande semester sysselsättning och bra att ha i förråden inför vinterns behov.Söta familjen Knölsvan fotad på Ålands skärgård.


Dessutom har jag varit på resande fot några dagar och det är gott att få nya intryck av helt andra miljöer, men skönt att få komma hem igen. Tyvärr, insåg vi att sensommaren har inträtt överallt i vårt avlånga land, sädesfälten vajade guldgula och stod färdiga för skörd och förfallet av ängsblomstren var påtagligt, men det till trots råder en väldigt tryckande värme här hemma och nätterna är precis som sig bör i augusti månad, fuktiga och daggvåta.Ha det gott!

4 kommentarer:

mimmi sa...

Ja Det känns lite sorgset att se och veta att sommaren är på slutspurten nu. men det finns fortfarande mycket kvar som hör till den än :)
Underbara bilder som vanligt du visar upp här :)
ha en riktig mysig kväll nu :)
kram

billan sa...

Nog är det sensommar alltid, men jag tycker det är en ganska skön tid. Fortfarande fina dagar och mindre stress.
Fina bilder, gillar de med maskrosbarnen mycket.
Jag vandrar i fjällvärlden några dagar och det är också fint:
Må så gott!

Stubbetufsa sa...

Jeg får sorg når sommeren går mot slutten. Jeg venter jo på den hele vinteren og våren... Snufs!
Og du tar som vanlig fantastiske bilder!
Klem!

Ölandsvindar sa...

Visst är sensommaren en härlig tid. Det sprider sig ett lugn i naturen som är så skönt.
Ha det bra!
Kerstin