lördag 28 augusti 2010

Utdelning

Hösten står för dörren och flyttfåglarna rör på sig, stundom i stora flockar och det förs ystra läten, alla verkar lite upprymda över den förestående långa resan. Lite vemodig känsla infinner sig i vetskapen om att fågelsången tonas ner så småningom, allt går till vila och kvar blir stannfåglarna som får vår omsorg med vintermatningen och vi roas oss med att betrakta deras förehavanden vid fågelborden. Det ger i alla fall trevliga och avkopplande stunder.

Har besökt fågeltornet i mina trakter ett par gånger och vilken utdelning jag har fått vid mina korta sessioner. Gäss i mängder, Svanar, Tranor, vadare, osv det var fantastiskt vackra iakttagelser jag fick erfara, en riktig utdelning i fågelvärlden kan man säga. Dessutom träffade jag på två Hägrar igår som mötte mig i åmynningen, men tyvärr hann jag då inte fånga den vackra fågeln i bild, men de stod kvar på klipporna ute i fjärden till min förtjusning. Nedan en dålig bild (mulet väder) på Hägrarna, men en dokumentation måste jag få med mig i alla fall.


Bilderna nedan är tagna i ngt vackrare väder vid ett annat tillfälle. Att betrakta flyttfåglarna i sådan mängder gav en enorm känsla och upplevelsen när stora flockar sätter sig i rörelse och fladdrar lite omkring för att åter landa eller drar iväg vidare, det går inte att beskrivas i ord, den måste erfaras. Nedan några bilder från min session och en liten del av den mångfald som fanns där just då.


Vitkindad gås


Grågås i framkanten


Tranor i starten

Starar i stora flockar

Nu inser jag att det är nästintill omöjligt att ge en helhets uppfattning i bild, av det man ser i verkliga livet. Vackert, sevärt och ögonblick som etsar sig fast på näthinnan.

Ha det gott mina vänner!

4 kommentarer:

NatureFootstep sa...

fina bidler du tagit. Här har vi mest kanadagås. Och även grågås. Annars är det mest tomt. :(

Stubbetufsa sa...

Det må være hyggelig å være så nær disse fugleflokkene! Det kan jeg skjønne!

Ölandsvindar sa...

Just den där masseffekten av många fåglar på en gång är svår att fånga på bild. Men vi som brukar uppleva den, vet ju hur mäktigt det känns.
Kram
Kerstin

Viola sa...

Ja det må oppleves, men jeg nyter av dine bilder imens! Flott levert! :)