tisdag 22 februari 2011

Hacke i sitt rätta element

Härligt, friskt, vackert och underbart vinterväder. Solen går allt högre på den blå himlen och idag kunde man höra att fåglarnas läten blir allt ljudligare och kanske en liten antydan att vi närmar oss mars månad. Tar en promenad trots att kylan biter i skinnet och skoknarret skrämmer säkert iväg varje liten fågel som eventuellt sitter och solar på ngn liten tallegren. Stannar till flera gånger för att lyssna och hunden är som vanligt lite motsträvig - skilda världar!

Viker av på en skogsväg som för tillfället verkar gångbar och där uppe håller verkligen Hacke till i sitt rätta element. Hyvlar barken så det står härliga till och verkar inte bry sig ett dugg i oss.
Vackert mot den blå himlen och jag njuter av alla färgerna och att den "gråa" perioden är över. Ljuset, ljudet och livet = underbar kombination!

Hacke steg för steg i barkoperationen!


Må gott och hoppas ni får njuta av ljusa soliga dagar!

6 kommentarer:

mimmi sa...

Underbara soliga fina bilder :)
här har vi tre st hackspettar .. en gammal hane .. en ung hane och en hona .. och det är ganska roligt att sitta och titta på de olika stilar de har när de skall äta här :)
Lite sol hade vi idag ..men jag var inte ute på promenad .. utan jag försökte få bort lite av vintern på baksidan :)
ha det så gott och så himla kul att du kom iväg på en promenad :)
kram :)

mammi sa...

Visst är de läckra, men fattar inte hur de kan behålla skallen hel ?. Vi har en fågelholk, som en kyrka, med 9 olika rum, som vi fått förstärka med plåt runt hålen, just för att hackspettarna knackar sönder det.
Kram

Gärdsmygen sa...

Jag har just nu dagligen två hackspettshannar på besök vid min fågelmatning. De är vackra och speciella fåglar.

Downtown Sjolte sa...

Det er en meget fin blog du har - og med fantastiske billeder.
Hilsen fra
en fugleelsker

Steffe sa...

Fina bilder och en härligt solblå himmel...här snöar det idag...jag som tänkt å dra till Ockle och fota örn men men det kommer fler dagar! :-)

Ha en bra dag!

Steffe

Viola sa...

Ååååååååååå..!!

U
T
R
O
L
I
G
E
!!!!

:)