torsdag 28 april 2011

I flygande fläng

Fåglarna sjunger sköna melodier, orrarna kuttrar i tidig morgon, duvornas sitter och bugar på avskalad gren, det är vår! Värmen och solen har gjort gott för vår natur och väckt alla vårsinnen, en aning grönska kan redan skymta i träden och allt gick så fort till slut efter den långa vintern. I flygande fläng blev det äntligen snöfritt och isen har nu kastat sitt istäcke och Måsarnas skränande ljud hör verkligen till sommarens toner?Ingen tid att förlora, jag har varit en flitigt vandrade i skogen den senaste tiden som naturligtvis gett utdelning i upplevelser av fågelvärlden och gratis motion.
Dock lite retsamt när man kan ana fågeln men inte får syn på den mellan grankvistarna, eller när objektivet inte räcker till! Enkelbeckasinen med sitt svärmande ljud surrar ovanför mig och jag har ingen chans att hinna upptäcka de snabba rörelserna ljud och det stör mig! Skogsfåglar som ligger och kurar invid granen och plötsligt flaxar det till och försvinner snabbt utom synhåll.
Men hur som helst, det är liv och rörelse i den ljuva vårens tidevarv och alltfler fåglar ses bilda par, Måsarna, Tranorna, Svanarna och de pigga Snäpporna i fjärden osv. Hoppas att ni mina vänner har mycket nöje i naturen!


Må gott!

4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Fina fågelbilder,jag var också ut i kväll o tittade på öppet vatten ,måste bara fara o titt om det var sant ,det var otroligt mycket fåglar i farten o vilket liv ,kramis Nette

Mimmi sa...

Jag har MYCKET glädja och nöja av naturen nu . det är så himla underbart att gå där ute och se och lyssna på allt :)
Igår var vi på segerstad och där fick jag se en rov fågel .. men jag fick ingen bra bild på den .. man skall hinna med att få bra fokus på en sån också .. innan den flyger iväg :)
ha en fin fredag
kram/Mimmi

sasfoto sa...

Hej i kvällningen! Så himla fint du skriver bloggtexter till dina bilder! Alltid lika trevligt att titta in här.
Självklart gör jag allt jag kan i mån av tid och ork att vistas i naturen. Det är en ljuvlig tid vi upplever, den är ju kort så det gäller att passa på.
Tack för din kommentar hos mig!
Hoppas att du får en trevlig Valborgshelg!

Ölandsvindar sa...

NU har våra gäster farit hemåt och det är ganska skönt även om det är trevligt så länge det varar. Den här tiden på året känner jag mig lite låst av gäster. Jag vill inte missa en minut av allt som händer i naturen.
Kram
Kerstin