onsdag 11 maj 2011

Att bygga bo

Naturen lever upp, en ljuvlig grönska färgar vår vackra värld just nu och fåglarna har bråttom att söka sina boplatser och kämpar flitigt med varje strå eller flisa för att lilla boet skall rymma de små äggen.
Lite lustigt hur alla fåglar formar sina bo-varianter, några med stickor och strå, andra har väl flätade konstverk för sina små ungar. Gemensamt är att alla måste ha en form av boplats, men månne inte den här lilla Talltitan har det jobbigast, men arbetsfördelningen var helt och hållet uppdelad, varsin gång för att hämta flis som holkar ur trädet till lagom djup.

Har i flera dagar följt bygget och nu verkar det lugnt på byggfronten och månne ngn ruvar på äggen redan där uppe!? Men sött var det i alla fall!Översikt

Funderare


Drömmare

Flisflygare

Läktarplats

Smulan urholkar trädet


Passform

Är det inte fantastiskt vad dessa små liven kan åstadkomma med bara sin lilla näbb som verktyg!

En Taltrast har byggt sitt bo av gräs i vacker korgform och bor precis mitt vår trädgård i en vacker björk, väl synlig och ngt oskyddad.

Må gott mina vänner!

6 kommentarer:

Karin Fransson sa...

Fantastiskt bygge!

Mimmi sa...

Men jisses ... vilka fantastiska bilder du har fått på när talltitan bygger bo :) och även de andra :) Det är så kul att sitta och titta på dessa vackra fåglar och se hur de gör :D
kram/Mimmi

sasfoto sa...

Kalasfina bilder på bobyggarna! Kul att se allt som händer i naturen just nu.
Snyggt jobbat! /SA

Viola sa...

Nydelige bilder og så morsomt skrevet! Sjekk det flotte reirbyggverket da!! =) Dessuten er bjørka så fin der den står, med sin hvite drakt! :)

Klem fra meg! :)

Viola sa...

Ser ut som alle bloggere har mistet sine kommentarer etter at Blogger drev og jobbet med et problem-- jeg med..

Vet jo at jeg kommenterte her!

Kjempeflotte bilder! Flotte fugler, og bjørken er også vakker, med sin hvite bark! :)

Klem! :)

Mian sa...

Vad duktig din talltita är!
Vi har ingen aning om var alla "våra" talltitor tagit vägen. De tre holkar, fyllda med spånor till ingångshålet, som vi har satt upp tycks i alla fall inte passa titorna i smaken...
I området där vi haft fågelmatningen i vinter är det soprent på fåglar. Vi får nog ta en sväng och kolla längre in i barrskogen någon dag framöver.