måndag 6 juni 2011

Enkelbeckasin

En tidig morgon i maj hade jag äntligen tillfället att få syn på Enkelbeckasinen med det besynnerliga vibrerande ljudet den har i luftfärden. Hur många gånger har jag inte spanat upp mot den blå skyn för att få en skymt av den, men ack, nej! Men, med uthållighet och ett visst tålamod kan man lyckas och turligt nog blev det några bilder!

Plötsligt står den där på en grånad gren och knattrar på sin entoniga melodi, tick, tack, tick tack.... och jag får chansen att betrakta den relativt stora fågeln (vilket jag inte trodde) en lång stund och dessutom återkom den efter ett tag - lycka!
En liten dramatisk situation inträffade hos oss i lördags när det blåste otroligt hårda vindar, träden vajade från sida till sida och plötsligt hör vi ngt som liknar ett förfärligt brak. Till vår fasan hade ett gårdsträd brakat i backen över den nysådda köksträdgården och i trädet fanns två häckande fåglar i holkarna. Tråkigt, men den tuffa Blåsmesen fortsatte sin omsorg av de nykläckta ungarna och klarade sig med blotta förskräckelsen. Den andra bosättaren gav upp vars holk vändes upp och ned!

Förödelse


Nu ser jag framemot en redan påbörjad semester med fina dagar både på land och till havs.

Må gott mina vänner!

12 kommentarer:

Kris sa...

Har aldrig hört om en sådan fågel... ser stilig ut med sin rand på huvudet och näbben... undrar om den finns hos oss också?

Mimmi sa...

Tänk att du fick en sån bild ..det är inte det lättaste:)
Ja tyvärr .. är det många holkar nu som har ramlat ner med de träd de satt på .Hoppas att allt går bra med dig och vovven nu
kram/Mimmi

Karin Fransson sa...

Kul att få se en enkelbeckasin på bild, jättefin! Jag har aldrig sett den men hör den i maj varje år när den vibrerar genom luften.

Mian sa...

Enkelbeckasin på trädgren - det har jag aldrig sett. Läckert!
Trist med trädet som rasade...

Fjällripan sa...

Tittar in här från MImmis sida :) Vilka fina bilder du fick på beckasinen, härligt ljus på den.

Lasse sa...

Fina bilder på beckasinen i det fina ljuset. Inte det lättaste, grattis! Vilken osis med holkarna...

Maria sa...

Mycket vackra bilder på svårfångad kamrat! :) Jag har bara hört den och sett den fara förbi i en väääldig fart! :)
Kram och grattis!
Maria

Anonym sa...

Grattis till beckasinen!!! Fina bilder som ***!!

Ha en trevlig semester nu!!
Och hoppas att jycken mår bra!!

Steffe

Mimmi sa...

Vi fick syn på en sån idag ..men tror du vi hann att få en bild på den .. oh nej ..den var så smart att den flög precis innan :)
kram/Mimmi

NatureFootstep sa...

vad härligt, jag har aldrig kommit en enkelbeckasin så nära. :)

Men synd på trädet förståss.

Viola sa...

Oj -- så heldig du er, som har fått sett og tatt bilder av den vakre enkeltbekkasinen!! =) Den er bare helt nydelig!

Men de stakkars som endte i bakken, håper de berger seg! I fjor måtte jeg redde en liten blåmeisunge som kom ut for tidlig fra redet, antagelig fordi et tre ble felt (tror jeg..) Jeg tok den opp, satte den på en gren.. Den satt der lenge, til den forgjeves prøvde å fly.. og jeg tok den opp igjen.. på en gren etc etc.. Fuglemora var i nærheten.. Jeg fant den også neste dag.. Og jeg prøvde hjelpe den, den fløy litt bedre da, men endte i bakken.. til sist så jeg den og mora kom seg litt lenger opp i skogen, og jeg håper den klarte seg!!

Klem! :)

ANNA JONSSON sa...

ja..naturens makter...det skär ju lite i hjärtat när man vet att det bor små liv därinne..men det är ju tyvärr sånt här som händer i naturen..men det skär i hjärtat ändå.. hoppas din lille vän mår bra igen nu<3 hälsn.anna