måndag 15 augusti 2011

Sommaren är kort

Juni, juli och augusti, tre månader av förväntan, förhoppningar, önskningar och alla trevliga upplevelser som gör sommaren till den bästa årstid på året, den tid när det finns så oerhört mycket man kan spendera sin fritid på. Kanske kan vi räkna in maj månad också, den månad då många flyttfåglar anländer och förgyller våren med fågelkvitter i tidig morgontimma och alla söta fågelbon som skall inredas. En dag är de små ungarna flygfärdiga och alla reser den långa vägen tillbaka till det land varifrån de kom. Det är många vingslag som skall presteras på den turen och nu väntar returen. Vi är faktiskt inne i den perioden då björkarna gulnar och fågelsträcken ses varje dag. Lite trist, men i gengäld får vi passa på att spana in alla ängar, buskar och träd för eventuella flyttfåglar på genomresa.

En riktigt vacker fågelfamilj - Buskskvättan (tror jag) fick jag syn på i juli månad och det var säkert en av de första flygturerna för de vingliga vingarna på genomresa i videbusken.


Förövrigt passar vi på att göra utflykter i det vackra vädret så länge det varar och det väl värd att ta vara på innan hösten stormar kring husknuten. Igår blev det blåbärsplockning som gav en fin utdelning av söta mogna bär.

Den svarta lilla nyckelpigan träffade jag på i blåbärsspannen som är ofanligt liten, här i macro bild och då kan man faktiskt se vad som är fram och bak på den blanka insekten som man inte gör med blotta ögat.

Kråkbären fanns det otroliga mängder utav, ett bär som inte används riktigt ofta häromkring, kanske det blir en tur till skogen i morgon och får fylla förråden med små burkar av delikatesser inför vintern. Bäst att passa på så länge den äckliga Älgflugan inte har dykt upp!
Trevlig sensommar mina naturvänner!

15 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Nydelige fuglebilder. Så fine de er når de sitter inne i greinen. Det bildet med fjæren som kjæler med fuglen var råstilig! De andre bildene var også flotte. Jeg kjenner at sommeren snart er over, men hver årstid har sin egen sjarm synes jeg. Nydelig tekst til bildene. Du er kjempeflink. Ha en riktig god sensommer til deg.

Fjällripan sa...

Så fantastiskt fina bilder!

Kris sa...

Jo du har så rätt!
Alldeles för kort vår sommar. Även om det fortfarande känns somrigt så längtar jag åtminstone till våren igen!!

Ingemar Magnusson sa...

Vilka härliga bilder på Buskskvättan, eller skvättorna:) De är ju flera.

strandskatan sa...

Ja... sommaren är väldigt kort... :)
Vilken vacker fågelfamilj och underbara bilder :)
Snyggt med nya utseende :)
Varma hälsningar
Halina

i stora drag sa...

Hej Bea!
Tack för din fina kommentar hos mig! :) Kul att du gillade mina badande kompisar!

Buskskvätta tror jag inte jag har sett någon gång och en svart nyckelpiga! Den såg ju precis ut som ett - blåbär! Vilket kamouflage! :)

Gillar inte hösten, vi fick för lite sommar i år, känns inte som man var "färdig" med den än!
Ha det fint!
/Pia

Morten Pedersen sa...

Jeg er helt enig den er alt for kort. Det er da flott at vi kan ta bilder som minner oss om den slik disse vakre fuglebildene dine.

Nette Cecilia sa...

Finfina fågelbilder ,kramis Nette

NatureFootstep sa...

trevliga foton på den lilla familjen. Visst är det synd att den här perioden är så kort. Det känns redan vemodigt. :( Och sjön är full med gäss.

Maria sa...

Underbara bilder! Jag håller just nu på med att försöka bli vän med tanken att sommaren börjar närma sig sitt slut...VILL INTE!!! :)
Kram/Maria

Ölandsvindar sa...

Det är en härlig tid nu men samtidigt lite vemodig.Mognad, vila och förberedelse för nästa vår. Det är så man får se det. Busksvättor är trevliga små krabater. Fina bilder på dem!
Kram
Kerstin

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Vilken härlig serie på både fåglar och annat. Visst gör sig hösten påmind mer och mer för varje dag som går.
Ha en fin helg!
/INgemar

mammi sa...

Tack för du tittade in hos mig, haft världens strul. Fina fågelbilder du visar. Gillar flyttfåglar, men bara på våren !!! hatar höst och vinter (förutom höst-färgerna)
Kram

Magia da Inês sa...

°º✿
º° ✿
✿♥ ° ·.
Olá, amiga!
Passei para conhecer o seu blog.
Fotografias fantásticas!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil°º✿
º° ✿
✿♥ ° ·.
° ·.

Mimmi sa...

Jisses ... vilka otroliga vackra bilder du har fått på dom :) helt underbart att få sitta och få njuta av dessa bilder .
kram/Mimmi