söndag 2 oktober 2011

En efter en...

... beger de sig iväg på den långa luftfärden mot värme, bort från vår kommande vinterkyla. Fåglar, unga som äldre, stora som små, gråa, svarta, bruna osv, kvar blir de som klarar vår snörika nord. Så fort det går, det var ju alldeles nyligen som vi spanade in flyttfåglarnas ankomst och gladdes över alla arter som dök upp en efter en. Nu är de på returen och naturen får andra dimensioner, tyst och avskalat en typisk höstmorgon med morgondis som speglas genom trädkronornas glesa och gula lövverk.

Visst är sommaren och senhösten en fin tid, jag kan faktiskt ännu så sent som igår (i det fantastiska höstvädret vi hade) spana in en liten fågel som gästat min trädgård dagligen. Söt, ljus i fjäderdräkten, kanske lite oansenlig, men pigg fågel som flyttar sig från blomma till blomma med lätta vingslag och söker små insekter. Sångare finns det många arter av och gissar att denna är en Trädgårdssångare.
Snart lyfter även denna lilla fågel sina vingar, högt upp mot himlen och flyger iväg.


Nu är det hög tid för Koltrastarna och Sidensvansarna, bordet är "dukat" med en mängd frukter i vår trädgård.

Ha det gott!

19 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Så flotte bilder. Gleder meg til sidensvansen kommer. ha en god uke til deg.

Mian sa...

Blir det en sån här fin fortsättning på hösten så kommer jag att stortrivas!
Fina bilder som vanligt. Den översta bilden gillar jag skarpt.

Nette Cecilia sa...

Sååå härliga fågelbilder.här huserar koltrastarna i hagtornsträden för fullt ,har nog några dåliga bilder på dom som jag inte hunnit sätta in ännu .kram Nette

Tristan sa...

Mange fine fugler her i dag.

Viola sa...

Så utrolig skarpe bilder du har! Nydelige er de også! :) Ja den fuglen koser seg alt den kan hos deg, inntil den løfter vingene og flyr bort.. Det er skikkelig magisk at de flyr bort hver høst og kommer tilbake hver vår, jeg beundrer denne magikken hvert år.. De bærer på sine hemmeligheter vi mennesker aldri får vite.. føler jeg..

Jeg hører en merkelig fugl iblant, men får aldri øye på den. Min samboer tror det er en kråke.. men det tror ikke jeg! Og en dag fikk jeg øye på en fugle jeg aldri har sett før, den klatret oppover langs stammen av et tre, gråaktig, stor som en due (?) og med langt tynn nebb, slank kropp.. Den lignet faktisk på en pilfink, men var mye større! Merkelig.. Jeg filmet "lyden" av den, så kanskje jeg skal blogge et filmklipp en dag..(?)

Klem fra meg! :)

Ingemar Magnusson sa...

Mycket trevlig läsning och härliga bilder i din blogg. Kommer absolut att besöka dig igen.

Laila sa...

Herlige bilder av fuler.

Hannu sa...

Vackra fågelbilder i vackert höstväder. Nu finns det mycket bär och många bärätande fågelarter.

mvh/Hannu

i stora drag sa...

Hej Bea!
Vilka fina bilder du fick på sångaren! Den första med härligt vingspel, den andra ett mysigt solljus och den sista så skarp och tydlig! :)

Det är trist att de ska lämna oss, men vi får glädjas åt de som stannar kvar. Såg rödhaken hos mig idag och den brukar stanna under vintern med.

Tack för din snälla kommentar! :)
Ha en bra vecka!
/Pia

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Ja, tänk så fort "fågel säsongen" går. Precis som du skrev så var det ju nyss som vi tittade när fåglarna anlände nu är det dags för dem att dra mot värmen igen.

Alltid lika tänkvärda ord och fina bilder här hos dig.

Må väl
/Ingemar

Mimmi sa...

MMM Son vanligt helt underbara bilder till din underbara text :)
Jag känner ett stort vemod nu när alla dessa lämnar oss ..men tröstar mig med att de kommer ju tillbaka .. så nu går man och väntar på våren igen ;)
kram/Mimmi

Anneli sa...

Nu gäller det att njuta och "suga" på de sista vackra höstdagarna till fullo.
Tranorna kommer här över dagligen nu och trumpetar sitt hej då, samtidigt invaderas vi nu av gässen som söker mat på åkrar och fält.
Ha det gott.
//Anneli

Lasse sa...

Ljuvliga bilder Bea !!!

Anna smyger in.. sa...

Oj..här trillade jag in och blev betagen i dina bilder..du är lite mer än duktig du..jag njuter.

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Tak for kigget.

Torunn sa...

Fine bilder av fugler, særlig det bildet der fuglen letter og flyr av sted..vakkert :o)

Fjällripan sa...

Vacrka bilder! Jag hoppas också på att sidensvansarna kommer till min trädgård, men upptäckte idag att rönnen nästan är tom på bär...

ha det gott :)

Mimmi sa...

Hej igen :)
Nu ser man ju inte alls så många fåglar ..men man väntar in de som skall komma när man sätter ut mat åt dom ..men än är det lite för tidigt att hänga ut mat till dom här :)
kram/Mimmi

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Fantastiskt vackra bilder!
Så levande.