söndag 13 november 2011

Björktrast

Vilken känsla att äntligen få andas frisk luft efter arbetsdagens slut, att se det tjocka tunga molntäcket skingras på hemvägen och förhoppningsvis hinna byta om till lagom bekväma skor för en promenad i solljuset med en alldeles ny rengjord kamera hängande på axeln. Värdet av det kan kan inte mätas i någon valuta! Underbart ljus i alla trädkronorna, luften är hög och frisk, allt är så ofantligt tyst och stilla. Dessutom förutspås sol i morgon på min lediga dag och det så välkommet och jag tänker fånga varje solstråle.

Eftersom det varit otjänligt fotoväder den senaste tiden, tänkte jag bjuda på lite "ljusa" bilder från frukttiden, precis som jag lovade. Björktrasten i Apelträdet.

Kamouflerad

Betraktare

Frosseri

Siktet inställt

Synd att vår vackraste årstid är så kort och intensiv, inte minst med tanke på alla flyttfåglarnas snabba gästspel. Däremot finns ett antal svanar fortfarande på fjärden och det är snart i mitten på november, helt otroligt!

Tack för alla trevliga kommentarer!

Må gott!

11 kommentarer:

LindaElm sa...

trevliga bilder. frosseri bilden var ju bara helt underbar:)

Mimmi sa...

Så härliga bilder :) och så kul att du har fått hem din kamera nu ..ren och fin :)
Här har det också blivit utlovat sol imorgon ,men jag vågar inte lita på det .. just nu har dimman kommit tillbaka .. så vi får se om man får se en sol imorgon eller om det blir det vanliga trista dimmiga gråa väder igen :)
kram/Mimmi

Nette Cecilia sa...

Så fina trastbilder ,solen lär ska visa sig imorgon ,då man jobbar .Kram ,Nette

Fjällripan sa...

Otroligt fina trastbilder, frosseribilden är helt fantastisk! Du skriver så härligt beskrivande också :)

Ninne sa...

Dina underbara fågelbilder--tur att du fått tillbaka en "ren"kamera
Jag fick lite bilder på Viporna, men inte ngt så fint, men har iaf minnet av dem. Den 12 november 2011.. Det är alldeles tokigt.
Jag emotser fler finingar fr. dej o ditt fågelbord!!
Kram Ninne

Viola sa...

Bjørketrosten er en nydelig vakker fugl, og det er dine bilder av den også! :)
Ja det er synd at denne høsten går så fort forbi.. Her er det i dag og i kveld ganske sterk vind innimellom, og grått og regn..
Men vi har hatt noen fine dager med sol.. :)

Klem fra meg! :)

Ölandsvindar sa...

Här har vi stora flockar med björktrastar som sveper runt bland oxelträden och äter de röda bären.Ibland kan de stanna över hela vintern.
Kram
Kerstin

Mimmi sa...

Hej igen :) Ja vi fick i alla fall sol idag..men jag fick först min lilla kamera på kvällen ..men jag fotade lite ändå ..lite på fåglar med systemen och en blå himmel med en liten lånad digital kamera.. man måste ju få gå ut när man nu äntligen får se solen :)
kram/Mimmi

Laila sa...

Herlige bilder.

Mycket annat & lite betong sa...

Så fina bilder! Skönt så länge det finns mat i naturen. Jag såg en flock domherrar igår och då kommer kylan enligt min granne.

Ha det bra!
Agneta

Wypad na WEEKEND sa...

Very good pictures. Your blog is in my favorites. Greetings from Poland :)