fredag 4 november 2011

En strimma ljus i det gråa

En fantastiskt vacker morgon grydde häromdagen, solen färgade himlen guldgul och väckte alla sinnen ifrån den gråa världen för ett ögonblick. Några svanar flyger högt över trädtopparna mot solen,


med ett läte som hörs vida omkring, kanske något upprymda av den nära förestående flytten, men ännu råder ljumma vindar och årets svanungar kan gott äta och växa till sig ännu ett tag, eftersom det ser ut att dröja innan istäcket lägger sig över fjärden.Gräset och alla träd hade frostats under natten och naturen var fuktig av dimman som sänkte sig så sakteliga över den gryende dagen och svepte in minsta strå i en grå massa.


Lika oväntat som dimman föll, tunnas den ut på ställen och det glittrar oerhört vackert genom ungbjörkarnas klena kvistar vars frost höll på att bilda små vattenpärlor av några bleka solstrålar som söker sig genom snårskogen.


På håll kunde jag höra ljudet av spelande orrar och jag trodde för ett ögonblick att det var vår!

Plötsligt får jag en syn på en flock fåglar som snabbt och elegant förflyttar sig från träd till träd, men vem i all världen är det!? Jo, bl a Tofsmesar och inte minst ett nytt kryss för min del, så roligt att träffa på en ny fågel - Trädkryparen!Här händer det som vanligt snabbt och önskade dom hade poserat lite längre stunder, i lagom ljus för den delen! Nåväl, nu vet jag var den finns i alla fall!Önskar er alla fin helg!

13 kommentarer:

LindaElm sa...

den första bilden är otroligt vacker. kul att du fått se och kan kryssa av en fågel:) och som vanligt skriver du underbart!

Önskar dig en trevlig helg!

Nette Cecilia sa...

Jättefina bilder från dig idag ,dimbilden gillar jag skarpt.kram o trevlig helg ,nette

Monica sa...

Wow, de första bilden tar ju nästan andan ur en! Så vackert .... Må så gott
Tjingeling

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Fantastiska bilder med så mycket känsla!

Fjällripan sa...

Fantastiskt fina bilder! Så kul med en ny fågel, det är länge sen jag såg en sån...Här har vi haft grått och dimma hela dagen...hoppas på bättre väder imorrn!
Trevlig helg :)

Torunn sa...

Nydelige og stemningsfulle bilder. Ha en flott helg.

i stora drag sa...

Hej Bea!
Så fin din första bild blev! Gillar färgen! Och ljuset! Vi har inte haft något ljus alls denna veckan, inte i helgen och inte förra veckan, så det blir nog snart 14 dagar sen nu! *suck*
Gillar bilden med sångsvanarna också!
Dimma är jag inte förtjust i, kul med ditt nya kryss!

Ja, sätt du fram ditt betongbad, gärna framför något lämpligt placerat fönster, så du kan fota inomhus! ;)
Ha en fin helg du med!
/Pia

Lasse sa...

Ett underbart inlägg Bea. Vackert, vackert !

Mimmi sa...

Oj vilka vackra bilder .den första var det en otrolig stämning i :)
Så kul att du har fått en bild på trädkryparen :)
Här har vi fortfarande inte sett till någon sol
kram/Mimmi

Laila sa...

Jeg falt for det første bildet.Veldig vakkkert.

Hilda R.B sa...

Så fint det første bildet ble. Det var morgenstemning. nydelig. Så heldig du var som fikk bilde av trekryperen, den er rask i vendingen da. Tusen takk for at du deler.
Ha en riktig god og kreativ uke til deg.
Klem fra Hilda

Karin Fransson sa...

Grattis till krysset - och fina bilder!

Viola sa...

Så artig at du har sett trekryperen! :) Og så himmelsk vakker det første bilde her, der de flyr i en solgul himmel, utrooolig vakkert er det!! :)

Ja været er mildt.. her har vi hatt mye regn, men sola har tittet frem også iblant.. Men orrhanen?! Ååå det må ha vært deilig å høre, men også litt frustrerende, for det er jo ikke vår, men sen høst.. Kanskje når snøen og kulda så setter inn, så blir dyrene og fuglene forvirret.. what do I know..

Klem fra meg! :)