tisdag 27 december 2011

I stormens spår

Lite märkligt är det visst, att detta årets julväder inte bjöd på det man hoppades på! Vem hade inte önskat ett stilla snöfall på julmorgonen, med vackra vita gnistrande snökristaller på varje gren i den bleka decembersolen. Ett vackert snötäcke på marken, vit och ren som kunde ta mig på sparkstöttingen backe upp och backe ner. Men därav blev det inget!

I stället ligger gräset grönt kring knutarna, inte det minsta spår av vinter med flera plusgrader och varenda löst hängande gren har minsann piskats bort av den hårda stormen som råder sedan igår och nedfallande träd som förorsakat elavbrott och andra hinder, högvatten osv. Ja, inte har vädrets makter varit precis nådiga i helgen! I stormens spår några bilder.Bryggan med lugna vattenmassor.

Båtskjulet indränkt och speglar de gamla brädorna i det plötsliga högvattnet i december.

I strandkanten badar björkarna sitt rotfäste.

Ett upprört hav som t o m ruskade om fotografen och fick hålla i rejält för att överhuvudtaget stå stilla.


Piskande vågor


Nej, nu blickar vi inte mera bakåt, snart ett nytt år och nya förhoppningar!

Ha det gott i mellandagarna!

15 kommentarer:

Lotta sa...

Tjusiga bilder som vanligt! Stormen har då ställt till med mycket elände men det är ändå en tjusning att titta på den när man bor vid vattnet, sen lär vi ju få ägna ett antal timmar åt att rensa upp alla nedfallna grenar mm.
/Lotta

LindaElm sa...

jättefina och vackra bilder du lagt upp :) ja du vädret är en gåta, bara gilla läget och låta den överraska oss. tycker det är rätt mäktigt ändå att det inte finns något vi kan göra åt vad himlen överraskar oss med.

Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

Kram

Mimmi sa...

Ja det var inte dåligt så mycket elände stormen ställde till det med. nu får vi hoppas att vi kan få det lugnt ett tag .. det var ändå härliga bilder du visar och den sista . var ju bara så himla go och fin :)
kram:)

Åsa! sa...

Ja hu vilken storm som återigen drabbade oss! Här har vi sju plusgrader, nog är det lite skrämmande med detta konstiga väder.

Karin Fransson sa...

Ja, låt oss hoppas att det nya året börjar bra! Fåglarna verkar gilla min fågelmat och snart är det fågelräkning igen. Har haft gott om både bergfink och stenknäck i år, hoppas de stannar till räkningen.

Fjällripan sa...

Ja stormen har ställt till ett och annat runt om i landet...så konstigt julväder...Men du lyckades få väldigt fina bilder av det iallafall!

Trevlig fortsättning på dej med :)

Annika Christensen sa...

Härliga bilder du bjuder på.
Jag får nog göra lite fint och gott till fåglarna.
Ha det gott
Annika

Viola sa...

Ja er det ikke merkelig.. disse vårlignende eller høstlignende markene.. som ligger der uten snø..! Og vind og storm! Skal si det har blåst der du bor, og du sto midt ute i stormen og fotograferte?!? WoW!!

Det er styrke i naturkreftene, det kan man se! Take care vennen! :)

Mange flotte bilder, klem fra meg! :)

Viola sa...

Jeg måtte faktisk ut på balkongen for å hente inn ting som blåste over ende, og som jeg var redd for vill blåse ut over rekkverket og bortover/nedover.. og jeg kjente faktisk at det blåste hardt, for jeg mistet balansen der jeg sto, og fikk problemer med å skyve igjen døra..! Det er ikke helt vanlig med slik vind i Oslo.

Men helt klart, det er ikke så ille her som hos deg! :))

Mian sa...

Härliga bilder!
Men vilken konstig vinter det är; tänk om det fortsätter så ända till mars...?

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Denna stormen blev vi inte så hårt drabbade av..men från förra ser man så mycket fallna träd uppe i skogen..Vill önska dej ett riktigt Gott Nytt År..Maria

Hilda R.B sa...

Nydelige bilder.
Nå går vi en lysere tid i møte.
Ha en trivelig uke til deg.

Laila sa...

Bra bilder,skjønner at du savner snø.

Ölandsvindar sa...

Ja, här viner det runt knutarna och vattnet går långt upp utmed stränderna.Men ingen is på vägarna och det är jag så glad över.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Det är så skönt så med denna vinter som inte är ngn riktigt vinter...skönt att kunna dra ut med bilen och inte behöva vara rädd att åka i diken pga halkan...GOTT NYTT ÅR PÅ DIG!

Steffe