måndag 26 mars 2012

Hälsosam tid

Nu är det verkligen en hälsosam tid för fågellivet, det kvittras i alla träd, lockropen ljuder och leken är i full gång redan från morgonen. Fåglar som redan är igång med att inreda sitt nya bo och andra som ännu far omkring och söker efter den bästa häckningsplatsen.

Häromdagen blev jag helt förundrad över den stora flock med fåglar (siskor) som rastade i min trädgård med omgivning. När den stora fågelflocken valde att flytta på sig en aning och så gott som alla på en gång, lät det som värsta vårregnet höll på att dra in just då. Ett väldigt hälsosamt ögonblick, för man blir glad av alla små bevingade gäster och i detta fall var säkert antalet uppemot åttio till hundra stycken!

Så väntad och älskad är Bofinken och äntligen är den här! Vilken sällsam känsla att stiga ut på trappan en tidig morgon och höra Bofinken sjunga. Då är det verkligen vår!


Ja, våren är verkligen en hälsosam tid och med tanke på alla svanar som hörs ljuda över fjärden i arla morgonstund och sen kväll. Då flockarna möts och samlas är det sann vårglädje som utspelas på ett väldigt "hälsosamt" sätt.

Tre par i leken kunde man kalla dagens fågeliakttagelse. Det rörde sig om två svanar, två havsörnar och två kråkor och nu var vädret inte det bästa för fotografering och motivet på långt håll, men ändå. Situationen blev den att jag inte visste vilken och vem jag skulle fokusera på för det hände ngt helt plötsligt på alla håll och kanter. Kråkorna retades med örnen och knyckte den i stjärtfjädrarna och i samma ögonblick uppstår det det hälsosamma ögonblicket jag skriver om och svanarna formligen springer på vattnet i ren våryra för att möta de som är på inkommande.Trots alla vårystra svanar sitter den ena örnen helt oberörd på stenen. Dessutom fanns tre örnar på andra sidan, således fem örnar i siktet idag, men nu hoppas jag någongång komma tillräckligt nära dom för dokumentation.

Njut av vårens hälsosamma tid!

18 kommentarer:

strandskatan sa...

Ja, våren är underbar :)))
Ett fantastiskt inlägg! Härliga bilder och berättelse.
Kram Halina

NatureFootstep sa...

bofinken har varit här ca 1 vecka så den känns redan "vanlig". Så fort man blir bortskämd.

5 örnar...det var häftigt. :)

Kenny Isaksson sa...

Härliga bilder och en fin berättelse Bea.
Mvh / Kenny

S-A Sandberg sa...

Så fint att du fick så bra bilder på denna fina vårfågel. Nu händer det mycket i naturen.
Ha en fin vecka!
/SA

Hilda R.B sa...

Du er så flink å skrive om det du ser. Bokfinken din er så fin. Ja ørnene er flott fugler. En dag så kommer du nærme sjø.. plutselig så er en heldig. Det har jeg opplevd flere ganger.

LindaElm sa...

härliga bilder. den första var ju bara hur söt som helst :)

Nette Cecilia sa...

Tänk så många örnar ,svanar har vi så det räcker här nu men kul att se dom i aktion ,kram Nette

Josefine sa...

Härliga bilder, snart är våren här äntligen! :)

Jag skulle vilja tipsa dig om fina smycken i silver och läder som jag säljer på www.jvalleytwig.se . Kika in där och hitta din favorit bland vårens nyheter :)

Ha en skön vecka!
/Jossan

Tristan sa...

Flotte bilder av en nydelig fugl.

Karin Fransson sa...

Sjungande bofink och koltrst får det att spritts i mitt bröst. Det är vår! Må så gott!

Lindsjö taxar sa...

Havsörn har jag fotat på långt håll med, skulle vilja komma dem närmare, ståtlig fågel.
Söt bild på bofinken.

Lasse sa...

En härlig vår rapport Bea! Å lyckans ost som har så många havsörnar inom synhåll. En dag får du nog ändå chans till "skott" på närmare håll. Ha en fin vecka !

Fjällripan sa...

Våren är härlig!! och så mysigt med alla fåglar som kvittrar sin glädje! Fina bilder, så häftigt att se så många örnar!

Mimmi sa...

Underbara dagar här med sol och värme.Och du har fått underbara bilder här också ser jag. Bofinken har kommit hit också ,,för en vecka sedan.
Ja vi hoppas på att du kan komma närmare de örnar så vi kan få se fler bilder på dom :)
kram

Viola sa...

Oja-meg, der var det virkelig liv forstår jeg, også 5 ørner da!! Jeg ser ørnen sitter der ja.. Svanene er så herlige å se på, så store og praktfulle, og bokfinken da.. :) Jeg tror jeg hørte bokfinken i dag faktisk, så klarlydt og høyt som den synger, vakkert også! :)

Nydelige bilder! :)

Klem fra meg! :)

Anki sa...

Åh så härliga bilder - den sista är helt fantastisk!
Bofinken har varit här ett par veckor nu - och varje gång man öppnar dörren så hörs hans ljuvliga toner... och så koltrasten också :)
Underbar tid nu!
Ha det bra!

Ölandsvindar sa...

Jag var ute på en udde i skogen och det sjöng bofinkar från varje träd. Härligt! Man får tvinga sig in ibland för att klara av alla "måsten". Helst vill jag vara ute hela tiden.
Kram, kram
Kerstin

Laila sa...

Bra innlegg.