söndag 18 mars 2012

I det blå

Fina dagar med sol och blå himmel, fågelsången ökar i takt med att våren framskrider. Nu är det skarp blick som gäller och öron som lyssnar, ty både högt och lågt kan den lilla fågeln sitta och låta lockropen ljuda, ibland riktigt vackert och stundom till lite tveksamt skön melodi.

I helgen seglade en ung Havsörn uppe i det blå, mäktigt så det förslår.

(bilden ovan trixad med ljuseffekter)


På mina natursessioner upptäcktes ett piggt bevingat par på snabb visit, två Stjärtmesar i albeståndet. Otroligt söta fåglar med ett näpet surr-ljud!

Första flyttfåglarna har noterats, nämligen Tofsvipan och Koltrasten hörde jag idag och ser framemot de ljusa kvällarnas kvällskonserter.

En fantastiskt årstid närmar sig och den soldyrkande och njutande fågeln får illustrera den fina årstid som är på intåg. ( En oskarp bild, men gillar den diffusa känslan i det tätbevuxna trädet)

Ha det gott mina vänner!

7 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Vad fin bilden var på havsörnen. Jag fick ju se den häromveckan men på längre håll, de är ju magnifika fåglar...vore kul och komma nära dem i ett gömsle på åtel

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Godt fanget.
Tak for kigget.

LindaElm sa...

underbara och vackra bilder!

Hilda R.B sa...

Synes du greide å fange inn den majestetiske fugel så godt. Flotte bilder. Likte godt det siste, nydelige farger.
Ønsker deg en trivelig uke.

Nette Cecilia sa...

så fin havsörnsbild du fick ,kram Nette

Laila sa...

Det øverste bilde falt i min smak.

Viola sa...

WoW! Herlige bilder! Jeg lurer på hva jeg så i går her oppe på himmelen.. en fugl.. men er i tvil hvilken.. jeg kommer til å blogge det.. i dag, eller en dag.. :)

Klem! :)