söndag 11 mars 2012

Verkligen vårligt

Helgen har bjudit på ett fantastiskt väder och turerna har varit långa och som biprodukt ömmar de otränade musklerna efter isfärden med sparkstötting och skogsturen på skidor. Redan i tidig morgontimma beger vi oss iväg i det vackra vädret, ngt isigt underlag av nattens frostgrader, men det är skönt att komma ut och höra naturens sus i träden och inte minst talgoxens sång och kan ni tänka, jag hörde de allra första flyttfåglarna, måsarnas skrän högt uppe i det blå och på en gång infann sig den riktiga vårkänslan. Nu kommer dom säkert en efter en alla vårfåglarna, den bästa tiden på året!

När vi väl kom hem hade vi "storfrämmande", en som solade sig i glansen av att husfolket höll sig borta och verkade helt enkelt husera fritt och närgånget. Sparvhöken som satt och putsade fjäderdräkten i solgasset på vårt verandaräcke intill fågelladan. Ja, den var verkligen oberörd tills kameran kröp fram kring hörnet, då blev det snabbt slut på gästandet.

Grönfinkarna ses alltmer och besöker matningarna varje dag, sjunger sina trevliga drillar och alla verkar njuta av solen och den kommande våren.

Grönfink hane

Grönfink hona

Ser framemot flera dagar med solglitter, frisk luft samt en och annan tur i terrängen.


Ha en fin vecka mina vänner!

15 kommentarer:

Torunn sa...

Så fin en grønnfink :)) Og våren er hos deg ser jeg :o) Fine bilder.

Åsa! sa...

Så härligt det låter Bea! Fågelkvitter får en på gott humör.

Dagens ridtur bjöd på en rovfågel modell större, och jag önskade att jag var bättre på att identifiera dom! Men hur som haver så reagerade hästarna och tyckte att det var lite läskigt när den flög upp precis framför oss.

Önskar dig en fin vecka Bea! / Kram

Mian sa...

Nu är den banne mig här, våren!

Nette Cecilia sa...

som vanligt vackra fågelbilder hos dig .Lite vårkänslor just nu men såg att det blir lite kallar framåt då nordanvinden kommer tillbaka ,kram Nette

Hannu sa...

Visst har vi fint väder, lätt för oss att få fram ett leende nu. Vackra bilder du fångat, specielt den sista är superfin.

S-A Sandberg sa...

En härlig helg har ni haft förstår jag och fina bilder blev det!

Lotta sa...

Vilka vackra fågelbilder och vilken härlig helg ni verkar haft. Jag är tyvärr kassare än kass på fåglar men vi har iallafall massor av lärkor och gäss.
Ha en fin vecka.
Lotta

Viola sa...

Hvilke kjempevakre bilder du har fått på fuglene!! =) Grønnfinken er bare så skjønn! Og den vakre istappen.. det gjelder å ta med seg det man får med seg av snø og is nå, før det forsvinner..! =)

Du er riktig så sprek, flink du har vært til å gå på tur!!
Og jeg tenker den hønsehauken benyttet anlediningen mens dere var borte ja!! =O
:)

Klem fra meg til deg! :)

Kenny Isaksson sa...

Visst är det härligt med lite sol och fågelkvitter Bea.
Läckert med sparvhöken på räcket.
Må väl / Kenny

Anki sa...

Härliga bilder och härligt väder!
Ha en fin vecka du också!

Hilda R.B sa...

Grønnfinken er i hagen oss også. De er så fine med fargeprakten i fjærene. Likte godt det siste bildet ditt også. Kjempefint!
Ha en trivelig uke til deg.
Hilda

Lasse sa...

Härliga vårbilder Bea ! Ha en fin vecka du med !

totto sa...

älskade vår, äntligen i antågande. ha en fin vecka du med!

LindaElm sa...

underbara bilder! så härligt med sol, värme, fågelkvitter :)

Fjällripan sa...

Så härligt att våren är i antågande! Jättefina bilder på dina gäster :)