söndag 15 april 2012

Bruna nyanser

Den våren, den våren... omväxlande och nyckfull är kanske de mest beskrivande för vårens frammarsch för tillfället. Men utan snöslask blir det knappast någon vår och ett par betande Rådjur som kantade min väg häromdagen, verkade oberörd av vädrets nyckfullhet.
Men förstås, ingen långvarig ögonkontakt blev det och de lättfotade vackert bruna djuren galopperade raskt iväg för att undkomma mig.

Hemma sjunger dock de vackert bruna Bofinkarna sin sköna vårserenad och trotsar det gråmulna, men naturligtvis är det väntans tider som råder och humöret på topp för den delen.I strandkanten simmar Knipor och Gräsänder sida vid sida och isen är numera brun av sumpigt vatten. Hoppas att blått svallande vatten kan snart skölja ren alla vadares fjäderdräkter.
Bäst att hanarna håller utkik och meddelar om eventuella faror.
Men... den här bruna filuren - Sparvhöken är det sista gången jag fotar för i år och kan bara sucka lite uppgivet av det ständiga besöket i min värld. Bilden från dagens räd! Jo, jag vet, den skall även ha mat!


Ha en fin vecka!

11 kommentarer:

totto sa...

rådjuren är fina, bister effekt blir det av snön som faller runt dom

strandskatan sa...

Bilder på Rådjuren är makalös vackra. Älskar de!
Ja... Sparvhöken, han är också hungrig... och han är också vacker... I naturens allt har sin plats...
Mycket härligt inlägg :)
Kramar Halina

MICKAN sa...

Visst är det härligt att se alla djuren :D

Mian sa...

Vad sköna rådjursbilderna blev - nästan grafiska.
Jo det är en lite kluven känsla när sparvhöken besöker fågelmatningsplatsen...

Lindsjö taxar sa...

Fina bilder ...vissla på rådjuren då stannar de igen och man kan ta. Jag gör det och det funkar. Så gör vi med älgarna med ...men då är det en annan sak..

Sami sa...

Väldigt fina bilder :) Älskar hök bilden och det är ju som du säger att de måste ju också ha mat för att överleva denna värld som tyvärr blir svårare och svårare att överleva i för vissa arter :(

Nette Cecilia sa...

Fin bilder du fick på rådjuren .sparvhöken har jag inte sett sedan han sket i mig ,det var väl ömsesidigt ,(fniss) kram Nette

Hilda R.B sa...

Flotte bilder av rådyrene. Ser ut som dere har samme været som vi har hatt. Nydelige bilder av fuglene dine.
Ønsker deg en fin varm våruke!
Hilda

Åsa! sa...

Ja det är klart att även sparvhöken ska ha mat, men man vill gärna slippa se det live.

LindaElm sa...

mycket variation på väder i Sverige tror jag. det är väl inte jätte varmt här heller men ingen snö alla fall och dagarna är riktigt behagliga.

härliga bilder!

Viola sa...

Hei Bea! :)

Jeg nyter hver gang jeg er her inne og ser på dine fuglebilder! :) Så nært du kom spurvehauken, så vakker den egentlig er! =)

Og ja - hannene vet å passe på i Fugleverdenen! :)) DET kan de..

Utrolig oppblåst den vakre bokfinken ser ut? den sutrer kanskje over været den også, på sin måte..?

De to øverste bildene her likte jeg veeeeldig godt, noe så vakkert!! Og der de løper.. det ser så *levende* ut, likte fargene i de to bildene også! PREMIE skulle du hatt for de 2!! =)

Klem til deg! :)