fredag 8 juni 2012

Dans på strandkanten

En tidig vårmorgon, solen skiner och vädret är lagom varmt för årstiden, björkarna skiftade i den behagliga gröna vårnyansen och förväntan på sommaren hängde i luften. Fåglarnas lek och dans har avlöst varandra med olika scener och uppvisningar. Tranorna med sina yviga gester, orrarnas tuffa tag som jag dessvärre inte fick se denna vår, småfåglarnas lek i trädkronorna och duvornas söta kutter  på trädgrenarna. Kan våren bli vackrare!?

Ibland har man turen att få ta del av fåglarnas dans och sällsamma vårspel. Denna morgon var det Drillsnäppans tur som visade upp sin bästa sida och dansade  oerhört vackert på strandkanten, trots att jag fanns i närheten verkade flocken helt upptagen av varandra och drillade på oavbrutet i höga toner och visade upp hela fjäderdräkten i den vackraste posé.
Nu har dansen slutat och fåglarna har dragit sig tillbaka och lever ett stillsammare liv i någon vacker och solig fjärd för att föda upp sina ungar.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Det var en söt liten fågel. Härliga dansbilder, trevlig helg!

Kungsfiskaren sa...

Åh, så vackert, Vilken naturromantik
Ha en fin helg
/Ingemar

Nette Cecilia sa...

Romantiska bilder så där på lördag eftermiddag ,ha de dom innom synhåll idag också men så hände något o strandskatorna kom ivägen ,kram Nette

Lasse sa...

Naturromantik av bästa märke Bea ! Ha en fin söndag!

黄清华 Wong Ching Wah sa...

Good birding series !

Mimmi sa...

Men oh så mysigt :) och så fina bilder .. ja nu är det ganska lugnt här också . även på vilt fronten .. älgkon föder och håller sig inne i skogen och samma sak med rådjuren ..men nu har de börjat att komma ut med sina små kid i alla fall :)
kram

Mian sa...

Vilken fin drillsnäppeserie!
Härligt att få göra så bra obsar utan att störa alls.

Viola sa...

Herlige herlige bilder her også! Og mine favoritter ble nr 4 g 5.. :) Utrolig flott fotografert Bea! :)