onsdag 27 juni 2012

Varsamt och försiktigt

Nu är det hög tid att njuta av varje dag som går, ty sommaren är kort och fågellivet går snabbt mig  förbi om jag inte passar på att lyssna och höra efter var det matas ungar och eventuellt varnas om min ankomst. Men inte bara min närvaro kan oroa, även flygande faror ovanifrån kan göra småfåglarna väldigt ljudligt aktiva.
Idag kunde jag bl a höra om en fara ovanifrån som skriade i höga toner och jag kan bara ana vem det var och  får lov att spara på den gissningen och hålla lite mera utkik tillsvidare.
Mina Grå flugsnappare har hittills fått ruva sina ägg ifred från kringstrykande hackspettar som är ljudliga och aktiva kvällstid och även invaderat en gammal holk på gården. Faran är överhängande och hoppas, hoppas den får sina ungar i år!!

En plats jag ofta  jag besöker är en insjö  med den lilla vattenspegeln där stillheten råder och en del häckande fåglar har sina boplatser. Doften av Skvattram är påtaglig, tranbärsblomningen skymtade med sina rosa små blommor och likaså hjortronen.

En trast-unge sitter och trycker i buskaget och verkar förskräckt över linsen som riktas emot den.

Våra strandhugg kan ibland bli riktiga överraskningar. Vår lilla vovve älskar att upptäcka klipporna och  verkar nya för honom varje gång, trots att vi upprepade gånger besöket denna plats. Naturligtvis går hon i koppel, men hon visar vägen och jag följer för att det skall få bli hennes guldkant, plötsligt händer det utan varnande eller annat som kunde tyda på häckningsplats, så hade hunden nosat sig fram till detta lilla liv. Nykläckt tärn-unge som ännu är  våt i fjäderdräkten, verkar lite vinglig och ryckig i rörelserna. Tänk, att komma till världen  på en bädd av några korta vasstrån och några hårda stenar runtom kring! Ett par bilder och snabbt därifrån!
Sött, sötare, sötaste lilla livet!

Må gott!

10 kommentarer:

Kenny Isaksson sa...

Hej Bea!
Härliga bilder på dom nykläckta...
Må väl / Kenny

Nette Cecilia sa...

fina bilder på fågellivet ,det händer nog mycket i barnkammaren nu ,kram nette

Lasse sa...

Naturromantik av bästa märke Bea !

Hilda R.B sa...

Nydelige bilder! De er bare helt skjønne når de kommer ut av egget.
ha en fortsatt god uke.
Hilda

totto sa...

underbara bilder på den nykläckta ungen!

totto sa...

underbara bilder på den nykläckta ungen!

Lindsjö taxar sa...

Grattis till bilden! Inte alltid att man kommer så i tid, Mina grå flugsnappare jag haft på bild lyckades inte få ungar. En dag var äggen borta. Läste om det att pga deras öppna bobyggande har svårt att föröka sig.

Viola sa...

Å du verden, så søtt de siste bildene, hvor ungen akkurat er blitt klekket ut! :) Vakre bilder Bea! :)
Og jeg håper fluesnapperungene dine får være i fred! og vokser seg store til å klare seg på egne ben! :)

Sommerklem fra meg! :)

Mimmi sa...

Vilka fina bilder och de sista två var ju bara så GULLIGA och så bra fotat :)
Här idag har vi sol och hyfsat med värme :)
kram :)

Laila sa...

Herlige bilder.