måndag 9 juli 2012

Det lyckades i år!

Efter några fantastiskt vackra dagar med den riktiga sommarvärmen som får vem som helst att sucka efter  lite skugga mellan varven. Nu har dock  vädret övergått i regnskurar  med  gråmulen himmel som ger lite svalka för alla och envar. Regndropparna smattrar gemytligt på taket och det känns gott med  omväxling i tillvaron och passar på uppdatera med små iakttagelser från min värld.

Ni kommer väl ihåg mina två  Grå flugsnapparpar  som vi höll tummarna för att de äntligen skulle lyckas med en häckning efter flera års misslyckanden? Nu kan jag rapportera: att lyckan är gjord! Det ena paret (som jag aldrig såg var dom hade sitt bo) har ut sina ungar och det andra paret som bor ovanför fönsterbrädet på vårt uthus har snart ut sina ungar. Det lyckades antagligen med hjälp av gallerinhängnaden och paret matar flitigt sina ungar och smattrar sina varningar om vi kommer för nära. Vi har t o m låtit bli att klippa gräset på den sidan av huset bara för att ge lugn och ro för häckningen.

Igår fick jag se en  rolig incident i fågelvärlden. Av ren tillfällighet satt jag i trädgården och fick ögonen på gräs-komposten och undrade hur i all sin dar en till synes livlös fågel ligger där. Absolut stilla, inget tecken på liv och betraktar dunbollen en god stund och se här vad som hände.

Här på första bilden spelar grå flugsnapparungen  livlös och låg på så sätt en god stund,

för att så småningom tröttna och  kikar upp lite grann  och se sig omkring och undra vad som pågår 


 och får återigen på mammans varningsläte  gå ner  och spela livlös.

 Till slut var leken i full gång med de andra syskonen och faran avblåstes.


 Allt övervakat av mammans skarpa iakttagelser från äppelträdet.


Lyckan är gjord för de Grå flugsnapparna och jag gläds med dom!

En sommar går alldeles för fort och likt de flesta andra önskar jag  hinna med både det ena och det andra och så fort vädret blir lagom igen, bär det av på det blå havet.Ha en skön fortsättning på sommaren!

15 kommentarer:

Mian sa...

Åh så fina de är, de grå flugsnapparna.
Så bra att det gick vägen med ungen - man får ju hjärtat i halsgropen av sånt där.

Fjällripan sa...

Men så roligt att det lyckades! Så fina de är, jag har aldrig sett ngn grå flugsnappare...Ha en fortsatt trevlig sommar du med!

Ninne sa...

En sån härlig historia..och så gott att det blev lite nya varelser i år. Det är sånt man behöver höra när man överallt annars läser om hur våra småfåglar , ja alla fåglar föresten minskar i antal.? Vi behöver fler sådana fina människor som Ni, Djuren i första hand sen får det gärna vara lite ostädat i trädg.
Tack för du förmedlar så fina budskap.
Kram Ninne

Lindsjö taxar sa...

Så fina de är, jättebra bilder! Mitt par fick inga ungar. Det var 3 ägg och en dag var äggen borta. De hade ju byggt så öppet så någon hade ju tagit äggen såklart.

Mimmi sa...

Oh så härliga bilder :) och så klyftiga de är de små :) Jag trodde först att det var en död fågel men sen läste jag och såg de andra bilder och jag blev glad igen :)
kram :)

S-A Sandberg sa...

Härlig bildserie på flugsnapparna. Trevligt när man får tillfälle att följa fåglarna på det här sättet.
Ha en god fortsättning på sommaren!
/SA

Enslöv i tid och rum sa...

Vilket härligt lyckat inlägg..ja för Flugsnapparen med..ha det..Maria

Laila sa...

Herlig fortelling til fine bilder.

Per-eric sa...

Hej Bea
Fin serie och bra text på gråflugsnapparna, roligt att häckningarna lyckades (0 mindre mygg i närheten av er).
/Svahn

Viola sa...

Så koselig å se de grå fuglesnapperne, så bra at de kom seg på beina og er klare for et spennende liv! :) Jeg synes det var godt å høre at du lar gresset stå uklippet, for å skjerme de små! Herlig Bea! :)

Her er det overskyet og innimellom regner det.. sola befinner seg bak skylaget et sted, lyset er skarpt, så den er ikke langt unna. Men skyene har overtaket..

God sommerklem fra meg! :)

Torunn sa...

Så søte de er :)) Vi har også et lite rede med småspurv i hekken vår, men har ikke fått tatt bilde av de. Tusen takk for koselig kommentar hos meg. Ha det fint :o)

Nette Cecilia sa...

Härliga bilder på ungarna ,kram nette

Kungsfiskaren sa...

Åh, vilka underbara bilder och vilken härlig läsning. Så kul när det går bra i fågelvärlden.
Ha en fin fortsättning på sommaren!!
/Ingemar

Karin Fransson sa...

Så kul att få ta del av dina fågeliakttagelser. Ha de gott på havet!

Anonym sa...

[url=http://redbrickstore.co.uk/products/kamasutra-ribbed-condoms.htm][img]http://onlinemedistore.com/11.jpg[/img][/url]
purchase ovestinr online pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/zyvox.htm pharmacy in chevy chase maryland [url=http://redbrickstore.co.uk/products/metformin.htm]fred ahad and pharmacy[/url]
pharmacy tech certificaiton http://redbrickstore.co.uk/products/cymbalta.htm cvs pharmacy cholestrol testing [url=http://redbrickstore.co.uk/products/zyprexa.htm]zyprexa[/url]
internet pharmacy sales in pa http://redbrickstore.co.uk/products/flonase.htm steroids in pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/procardia.htm]treasure coast pharmacy lucie fla[/url]
acme savon pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/premarin.htm target pharmacy st louis park minnesota [url=http://redbrickstore.co.uk/products/retin-a-0-05-.htm]retin a 0 05 [/url]