söndag 15 juli 2012

Ögonblick

Stundom kommer ögonblicken som man kanske sent glömmer, några rinner iväg ganska snart och några etsar sig kvar i minnet en liten  tid,  för att sedan bytas ut mot ngt nytt som värmer hjärtat eller kanske rentav ger ett litet extra slag för omsorg om de små.

Den här Grönfinken satte sig i min rabatt och kikade fram mellan blomstänglarna och jag undrade om någonting kan bli vackrare än såhär!?


Men i nästa slag flög denna taltrast i fönsterrutan så det small och där ligger den  tilltufsad. I mitt eget lilla fågelbo får den vila ut  och krya på sig i skydd under blomman. När den senare vaknar visade det sig att ena vingen är bruten. Tyvärr, den kommer säkert inte att klara sig länge...men, men..
Sista paret ut bland "mina" fågelungar blev det igår! Dagen innan blev boet för trångt och en fågelunge blev utträngd och sitter på fönsterbrädet.


Så roligt att det lyckades hela vägen för grå flugsnapparen och vilket liv det blev när fågelmamma och -pappa  lockade ut sina ungar på första flygturen.   Den blev inte så lång, endast till tallgrenen intill, men vackert så. Övning ger färdighet!


Inte särskilt lätt att kivas med lillebror på på första flygturen sittandes på tallkvisten


Slutet gott allting gott!

Ha en fin vecka!

13 kommentarer:

Lasse sa...

Fina bilder i ett fint inlägg. Tråkigt med taltrasten. Den är utsatt och flyger ofta in i rutor.

Nette Cecilia sa...

Så vacker bild alldeles bedårande din grönfink ,kulatt allt gick bra med ungarna .Här har vvi tittat på doppingen som hade 4 ungar i förra veckan nu är det bara en kvar .Lövsångaren matar sin ungar under körsbärsträdet o då får vi se till att vi går undan annars blir den väldigt högljudd ,kram nette

Tristan sa...

Fine fuglebilder og fint med litt historie sammen. Vi får nyte det lille som er av sol i disse dager.

tobias sa...

Fin serie bilder, men jag gillade särskilt dina ord i början på inlägget, det va så fint skrivet!

strandskatan sa...

Älskar din fågelblogg!
Bilden på grönfinken är magisk vacker :)

Kram Halina

Lindsjö taxar sa...

Första bilden är ju fantastisk, vilken färgkombination....sådant händer ju. Man hittar en o annan fågel död i trädgården som krockat med något.

Mimmi sa...

Vilka vackra bilder :) och man blir så berört när man läser din text till dom
kram :)

Fjällripan sa...

Härliga och vackra fågelbilder!!

ZielonaMila sa...

Beautiful photographs, such views are giving a lot of joy. I am greeting

Laila sa...

Herlige bilder.

Ölandsvindar sa...

Det är en händelserik tid just nu med alla ungar, ibland går det bra och ibland mindre bra. Det är många faror som hotar och det gäller att vara försiktig. Och kombinationen fåglar och blommor - kan det bli bättre?
Kram
Kerstin

Anneli sa...

Visst är det spännande att följa djur och fågellivet på nära håll. De människor som säger att de inte är naturmänniskor, vet inte vad de missar.
Ha en bra helg.

Viola sa...

Stakkars lille trosten! Håper den har kommet seg og at vingen er hel, likevel!

Det første bildet med grønnfinken sittende i de nydelige blå blomstene er bare superfint!! =)