fredag 17 augusti 2012

Primitivt skärgårdsliv

Vilka fantastiskt fina sensommardagar vi bjuds på. Ingen tid att förlora  då vädret bjuder till friluftsliv och primitivt skärgårdsliv. Iväg på långtur i ottan, det blåa havet lockar långt ute till havs. Hoppas vädret består hela dagen som förhoppningsvis blir ngt av rekreation, nöje och skärgårdsupplevelser.

Bara några minuters väg från kajen får jag syn på två stiliga Havsörnar som sitter i morgondiset och njuter av   de ännu  bleka solstrålarna. Det här är nog verkligen det närmaste jag kan komma örnar  utan gömsle. En del sjöfåglar kantar färden och måsar med för den delen. Nu är det hög tid att avläsa remmarnas riktning i färden och hålla kursen tills målet är nådd. Färden går genom en del trånga kanaler ut på öppet vatten där horisonten och himlen blir ett.

Väl framme på Ritgrund intogs en skärgårdslunch under primitiva förhållanden. Det är faktiskt halva nöjet med kortare eller längre turer, att få känslan av att leva nära naturen med enkla metoder, t ex att få sitta på en grånad och väderbiten bänk känns lagom bekväm och fint med utsikten  över havet och  horisonten i den skyddade hamnen. På vågbrytarna sitter en del måsungar och tigger och bugar om att få mat och avslutar matningen med en utdragen serenad. Lite roande underhållning- faktiskt.
På färden hemåt  mellanlandade vi på ett trevligt ställe som upprätthålls   av en båtklubb, en plats som bjuder på de primitiva "skärgårdsbekvämligheterna". Vatten finns i havet, resten är bara använda av den utrustning som finns att tillgå. Det som roade oss mest var den finska bastun i all sin enkelhet. En tältbastu (av ngt specialmaterial)  utrustad med allt vad du behövde t om lite kroppsvårdsprodukt som nog kan behövas efter en lång dag  i solen. 

Ett collage som bjuder på den primitiva skärgårdsidyllen.


Härliga dagar i vår vackra skärgård och kanske blev det lite färg på näsan efter solglittret från havet.

Må gott !

16 kommentarer:

Viola sa...

Flotte bilder! Hva er bedre enn en tur ved havet! :)

Herlig med alle svanene under her også! :) Du har fått skikkelig nærbilde av den stilige ungen, håper det går dem godt, og at du igjen får se dem til våren! :)

Klem fra meg! :)

Lindsjö taxar sa...

Men vad häftigt med örnarna, bara att gratulera....fina bilder blev det med.
Vi har toppenväder med, tur med semestern kan man säga :-)

Christina sa...

Härligt ni har haft i skärgården! Fint väder även här denna veckan, är nog bara för att jag har börjat arbeta efter semestern!/Lila-Christina

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Grattis till de fina bilderna på havsörnarna. Precis som du skriver så lär man aldrig komma närmare utan gömsle/åtel. Bilderna är helt fantastiska och dessa möten minns man länge. Här på västkusten så är det alltid speciellt att få se dem.
Ha en underbar lördag!!
/Ingemar

Mina fotostunder sa...

Så skönt med några härliga sommardagar som nu inte varit många av i sommar. Ljuvliga bilder du har tagit!
Ha en skön helg!

strandskatan sa...

Du är fantastisk!!!
Snyggt fångade fåglar :)
Varma hälsningar
Halina

Hilda R.B sa...

Herlige bilder. Likte så godt det sammensatte bildet.
Ønsker deg en riktig god helg.
Hilda

Mimmi sa...

Det var jätte bra bilder och så kl att du fick se Havsörnar också :)
Vi skall visst få fint väder imorgon ..men sen är det nog slut:)
kram

Åsa! sa...

Så underbart Bea! Det är verkligen stunder att njuta utav.

Fjällripan sa...

Härliga bilder!! Så roligt att få se de två örnarna!!

tobias sa...

Det ä så skönt när det bjuds på såna här soliga dagar i slutet av en sommar full av regn. Jag ser fram emot en vacker höst nu!

Tristan sa...

Flotte fugle/sommer bilder. Vi har fantastisk vær her i dag med over 20 grader. Det kan bli sommerens varmeste.

Rolfs Naturfotoblogg sa...

Vilken härlig res ni fick vara med om. Och extra pluset i mina ögon är havsörnarna. Vilka fina bilder.

Ha en fin dag

Lasse sa...

Härliga bilder och underbara upplevelser. Jag är så imponerad att du kan se havsörnar "bara så där" och vad gör väl de att det inte är på nära håll. Upplevelsen...! Ha en fin vecka fortsatt!

idémakeriet sa...

Det syns att ni hade det gott där.
Vilka härliga bilder du tog av de havsörnar.
Kram Gerda

Laila sa...

Herlig innlegg med ord og bilder.