onsdag 15 augusti 2012

Sensommar...

...och flyttfåglar  har väl ett naturligt samband i naturens årstider. Svalorna flockas för tillfället och kvittrar glatt sitt hejdå, det är med lite sorg och vemod man hör dessa glada fåglars läten den här årstiden. Gjorde en liten iakttagelse idag, en enormt stor flock svalor flög upp på given signal och cirklade kring på himlen med ett otroligt högljutt varningsläte och precis i samma ögonblick jag vänder mig om för att betrakta mängden svalor, är Sparvhöken på inflygande och sätter sig i björken.
Ja, så var vi där igen, med den fågelgästen som verkar hungrig och söker kvällsmålet bland alla svalorna, kanske till sina ungar!


 Men hur tror ni denna sval-familj kommer att klara  uppfödningen och lämnar dom på efterkälke när alla andra flyger iväg mot söderns land och/ eller blir ungarna Sparvhökens mat!?

Ja, en liten undran blott! Här är de  svalungarna som blev hörbara för några dagar sen och nu  matas ungarna visserligen men, men... hinner dom bli stora nog?

Undrar vad som hände då, boet blev byggt i vanlig ordning när svalorna kom på försommaren, men det förblev tomt vad jag vet och inte fyllt sin avsedda funktion förrän nu. Däremot boet mittemot har ut ungarna för längesen - konstigt!

Vi får väl se hur det går!

Ha det gott!

5 kommentarer:

i stora drag sa...

Så gulliga bilder på de små! Ja det kan man verkligen undra om de ska hinna växa till sig eller om de blir till mat?

Här hemma hos mig har vi just nu massor med svalor. Tror aldrig jag har sett så många här någonsin! De sitter på de hus som har kvar sina gamla tv-antenner och vilket liv de för. Kul att studera dem, men en del grannar gillar inte avigsidorna = att de bajsar på bilar, väggar, fönster, markiser mm.
/Pia

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Ja, naturen är fantastisk att få inblick i. Visst känns det lite svårt för denna sena kull men vi får hålla tummarna. Sparvhöken har ju verkligen uppdukat "smörgåsbord" under vissa perioder..
Härliga och vackra bilder som vanligt med en alltid lika tänkvärd och fin text!
Ha en fin dag!
/Ingemar

Karin Fransson sa...

Så fina bilder på ungarna. De ser glupska ut. Vi får hålla tummarn för att det går bra för dem.

Lindsjö taxar sa...

Vilka härliga bilder....spillkråkan i förra var ju fin, har lyckats med deet med en gång. Snyggt jobbat!

Hilda R.B sa...

For noen herlige bilder med flott historie og tanker til. Som regel så går det bra når fuglene flyr i store flokker.
Ønsker deg en fin helg.
Hilda