söndag 30 september 2012

Det händer...

... något i naturen dag för dag, löven singlar som lätta älvor ner från träden, ett och ett  dalar de  sakteliga ner till marken. Gula, röda och gröna blad ingen skillnad, alla skall lossas från sitt träd för att täcka marken med lövprasslet och sopas bort av nordanvinden.  Visst är det vackert med hösten, men det händer att man drömmer  om den fina sommardagen trots att höstsolen skymtar fortfarande på skogsvägen.


Det händer även något  i alla vikar, fjärdar och ute till havs, färgerna mattas av i strandkanten och turerna över havet är definitivt slut för i år.


Flyttfåglarna har vi redan sett länge dra iväg på himlen i plogformar, högt trumpetande eller stilla smidigt flygande. Tänk hur många vingslag som skall göras innan målet är nått! Det händer att man ännu träffar på stora flockar som  lyfter  på en given signal  samtidigt och ett brus av alla vingarna höres runtom.


På mina morgonturer händer det att avståndet till det man råkar få syn på är lite för långt, för att kunna avgöra arten Duvhök eller Sparvhök!?


Att det händer kring stugknuten är väl det allra trevligaste, två Järpar gästade idag och gjorde min dag i grå-vädret!


Hoppas alla får en fin vecka!

13 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kul med järpar ,det finns en familj här i skogen bredvid vårt hus ,för någon vecka sedan satt dom och visslade så Selma ville inte gå ut ,kram Nette

Karin Fransson sa...

Järpar har jag aldrig sett men de borde väl finnas i "min" skog också. Får hålla ögonen öppna.
Kram

Hilda R.B sa...

Den siste fuglen har jeg ikke sett. Nydelige bilder fra turen din. Ønsker deg en fin uke med mange nye fotomuligheter.
Hilda

Lindsjö taxar sa...

Fina bilder men rovfågeln går jag bet på, det får bloggvännen Urban hjälpa dig med, han kan allt och är toppen med hjälp.

Fjällripan sa...

Å så kul att du fick järpen på bild!! Så fina de är. Gillar de andra bilderna mycket också, häftigt med så många änder som flyger iväg samtidigt :)

tobias sa...

Hösten är allt bra vacker! Jag tittar och tittar på rovfågeln i grantoppen, är alternativen sparvhök eller duvhök så skulle jag kunna tänka mej att det är en sparvhök. Tycker att fågeln ser för liten ut i jämförelse med grankottarna för att vara en duvhök.

Åsa! sa...

Järp finns inte här hos oss, men löven har börjat skifta färg och fåglarna lättar iväg!

Stefan Pettersson/KK sa...

Åh...järpe är ju en dröm...grattis till dem!
Ha en fin vecka!

Steffe

mammi sa...

Verkligen kul att åtmindstone få se de på foto
Ha det gott

Nattugglan sa...

Vilka härliga bilder och järpe och vråk.Lyckost.Järpe är inget vi har här på västkusten men så söta dessa fåglar är.En trevlig blogg du har som jag kommer att hålla koll på.Trevlig oktober.
//Nattugglans Foto

Laila sa...

Morro at du har klart å fotografert jerpe.Trivelige bilder. Ønsker deg en fortsatt god fotohøst.

Mimmi sa...

Jätte fina bilder :) Men här faller löven inte ner salta på backen .. utan de yr och far runt i lyften :)
kram

Waldameise sa...

Ganz ganz zauberhafte Fotos sind das, liebe Bea. Wenn ich leider auch deine Sprache nicht verstehe, so kann ich mich an der Sprache der Natur erfreuen, die du wundervoll eingefangen hast.

Ein lieber Gruß von der Waldameise