fredag 21 september 2012

En kort visit

Luften är frisk och klar, det är tidig höstmorgon, mesarnas har redan vaknat och kvittrar sina refränger från trädgrenarna. Kanske hoppas de få fröladorna fyllda med goda solrosfrön redan,  men det lär nog dröja ett tag ännu innan den försörjningen inleds.

Precis just när solen går upp verkar det väldigt livligt i träden och en snabb titt uppåt skvallrar om en mängd siskor som kvittrar glatt, samtidigt som de äter av björkfröna som det är gott om i år  och mättar säkert många fågelmagar. Däribland kunde också en och annan Bergfink ses på genomresa.

En annan överraskning var nog vårt sötaste lilla Grå flugsnappar-par som  plötsligt dök upp i trädgården ett par dagar här i september. Jag som trodde att de redan hade rest den långa vägen, men  kanske de ville säga tack och hejdå! Poserade vackert bland höstlöven och vi glömmer aldrig det extra lilla besväret för att lyckas med häckningen. Lilla galler tunneln som räddade deras bo från inkräktare.


Några far iväg och andra dyker upp igen och jag kan lova, det är kalas i rönnarna ty det dignar av röda mogna bär och det är så gott.


Jag höll just på att glömma svaret på den som vänder ryggen till i mitt tidigare inlägg. Visst var det Rödhaken! De är fortfarande kvar hos mig och har det så gott!  Solbadar på stenar och i soliga gläntor. Livet är härligt!
Visst blir det en kort visit för de häckande fåglarna, men oj, så trevligt med sköna melodier som kan höras en tidig vårmorgon. Snart är det bara stannfåglar som roar och underhåller.

Ha det gott!

14 kommentarer:

LindaElm sa...

Underbara bilder och du skriver så fint :) måste ta mig i kragen och komma tillbaka igen och se dina fina inlägg. Trevlig helg! Kram

Mina fotostunder sa...

Såna underbara bilder på småfåglarna speciellt han som sitter bland rönnbären!
Ha en fin helg!

tobias sa...

Nu får vi leva på sommarens fågelkvitter tills nästa vår, hoppas vintermånaderna rullar snabbt förbi

Ninne sa...

Jag säger bara OOOHHH, Det är såå underbart det du skriver o visar.
KRAM

Stefan Pettersson/KK sa...

Gör en visit här och kollar genom dina fina bilder och trevliga text samt önskar God Helg!!

Steffe

mammi sa...

Underbara bilder. Jag vet inte om vi bor för nära en starkt trafikerad väg, men fågelbesöken är mest besökta på vinterhalvåret.
Har gett vovven en kram extra
Ha det så gott

Lindsjö taxar sa...

Fin text o superfina bilder. Tycker det varit dåligt med småfåglar hos oss..

Hannu sa...

Visst är det trevligt med alla flyttfåglar och deras sång, men trots det har jag starkare band med stannisarna..kan inte riktigt förklara varför.

mvh /Hannu

Ölandsvindar sa...

Här bjuds det på jordnötter och det har vi gjort hela sommaren.Det har lockat stenknäckungar, vilket var jätteroligt. Fröna väntar vi med till början av december. Det finns gott om mat i naturen ännu så länge.Några rödhakar brukar övervintra här och vi försöker bjuda dem på allt möjligt energirikt för att de ska överleva de kallaste dagarna.
Kram/Kerstin

Queen of Kammebornia sa...

Vi har också rödhakar i trädgården, de är så himla söta!

Fjällripan sa...

Underbara bilder på de söta fåglarna!! :)

Hilda R.B sa...

Du er kjempeflink på å fange de inn. Nydelige bilder av småfuglene.
Ønsker deg en fin høstuke.
Hilda

Lasse sa...

Naturromantik av bästa märke Bea ! Ha en fin vecka !!

Viola sa...

Det er dette som er en av de triste tingene med høsten, at fuglene flyr.. jeg føler meg som en bekymret mamma iblant "går det bra" liksom.. mange har en veldig lang vei å fly! og det er rene magien å tenke på at de flyr avgårde hver høst og kommer tilbake hver vår. det blir også nettopp det som er så gledelig med selve våren, blant annet..

så godt fuglene finner så mye god snacks i hagen din! røde fine bær!

og tenk - jeg så ikke det var en rødstrupe/rödhake BAKFRA! ;)