fredag 8 februari 2013

Sakta men säkert

Dagar blir till veckor och veckor blir till månader och visst har vi fått   något längre dagar, vi  kan faktiskt ana liten ljusning i horisonten, vår långa vinter håller på att vända till ngt vackert, ljust och förväntansfullt.

Lika förväntansfulla  är säkert småfåglarna som värmer sig på trädgrenarna av en blek vintersol. En sol som snart smälter ner is och snö och verkar positivt på alla fåglar små. Snart är vi där då vi får bada i vår-sol!

Svartmesens, ngt obetydlig färgmässigt i fjäderdräkten men har   pigga svarta vackra ögon, gillar att posera för fotografen  och bjuder på en liten solrosfrö-knäppar-teknik.

På spaning efter goda frön.

Stilprov.

Klart!

Tror jag hämtar ett till!

 Vilken uthållighet, tålmodighet och envishet dessa små bevingade vänner är utrustade med, allt för att stilla hungern och fylla magen med goda ting, kanske i timtal på detta enahanda sätt, sakta men säkert ett frö i taget, allt för att hållas vid liv och till våren ge liv i form av fågelsång och förhoppningsvis små, små fågelungar.


Hoppas att alla får en fin helg med mycket trevligt innehåll! 

19 kommentarer:

Nattugglans Foto sa...

Får önska dig detsamma och tackar för ett trevligt vårlikt inlägg med lille svartmesen.
//Kicki

Mimmi sa...

Jisses vilka vackra bilder du har fått här :)
Ja nog märks det att det blir ljusare ute ..och det känns riktigt underbart nu när man vet vad som skall komma ..den bästa tiden på året.. våren:)
kram :)

Nette Cecilia sa...

härliga mes bilder ,kommer inte alltid i hår vilken ända på din fågelpekare man ska använda men det är toppen på vingarna om det ska fungera ,har blivit en aningen minneslös på sista tiden ,Trevlig helg ,Nette

Lindsjö taxar sa...

Va söta bilder....hoppas helgen bjuder till foto här hos mig....
Ha en fin helg!

tobias sa...

Längtar till våren nu.

Hilda R.B sa...

Småfuglene er så søte. Nydelige bilder på de også. Vi merker også at det blir lysere. Ser det veldig godt på ettermiddagene. Men kulden er her ennå. Ønsker deg en riktig fin helg.
Kos deg med fotograferingen.
Klem fra Hilda

Livets Guldkorn sa...

Jättefina bilder att njuta av...hos dig....som alltid :)
Visst har det blivit ljusare :) igår upptäckte vi just att det var ljust kl 16.30....tror det började skymma först framåt 17-tiden...härligt. Även mornarna är ljusare och det är lättare att komma igång.
Fåglarna har börjat kvittra lite mera så smått och det är något jag njuter väldans av....vad vore livet och naturen utan fåglarnas kvitter?
Hoppas du får en fortsatt fin helg vännen
Ann-Louisekram

Fjällripan sa...

Ja visst har dagarna blivit längre....och tiden rullar på i en väldans fart! Jättefina bilder på den söta mesen! :)

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Härliga bilder på denna lilla mes som man tyvärr inte ser för ofta. Visst börjar man kunna ana vad som kommas skall. Det märks mest på eftermiddagen med ljuset som du skriver, så härligt.
Ha en fin helg
/Ingemar

M sa...

Så fint du beskrev småfåglarnas vedermödor. Men snart, snart så är det full fart och gott om mat.
Ha det så gott och njut av varje dag som ljuset förlänger våra dagar.
M

Nitas sa...

Så vackra bilder på den lilla Svartmesen , och helt underbart att ljuset blir bara längre och längre , var ut med vovvarna på en liten promenad 15,30 och bara för ett tag sedan var det becksvart vid den tiden // Ha en underbar helg

Anna Jonsson sa...

hej bea<3
hihi:)vilket härligt inlägg<3
ja, verkligen..de har verkligen fått in klämmen på skalningen av fröet:) det är rätt imponerande ändå..och tålamodskrävande kan tyckas..

ojojoj.. å idag kom än mer snö..pust nu börjar jag tröttna en smula..men ändå vet jag att våren FAKTISKT är bakom hörnet<3

varm kram om dig

Klas sa...

Tack för den trevliga serien på den lille parveln. Den får ens egna pyssel att plötsligt framstå som enormt effektiva. Solrosfrön, ja. Visst känns det bra att ge småfåglarna en hjälpande hand över vintern. Omöjligt att inte känna glädjen stråla när man tittar på fågelns idoga knaprande som i bild #2. / Deerhunter

Viola sa...

Nyyydelige bilder! :) Jeg har sittet og scrollet nedover bloggen din, og hvert bilde er slik en glede! :)

Heldigvis blir det lysere dager, lengre dager og sannsynligvis mer sol også.. bare det er godt å tenke på :)
og det vil nok fuglene også sette pris på ja..! :)

Ha en fin uke med klem fra meg! :)

Lasse sa...

Tack för att du hjälper oss att se de små tecknen att våren faktiskt snart är här. Tycker som du att man hör fåglarna låter annorlunda nu....:))

Åsa! sa...

Ja, det är ett hårt liv att vara fågel!

Visst är det skönt att vi går mot ljusare tider, de där minuterna extra av ljus varje dag gör underverk.

// Kram

Anonym sa...

Gillar bilderna starkt, fin fågel :)

Titta gärna in och se vilket oförglömligt möte jag fick i skogen idag, även smått overkligt :)

Sami sa...

Oj vad konstigt att min förra kommentar blev anonym ?

I vilket fall, väldigt fina bilder som vanligt.
Titta gärna in hos mig och se mitt öförglömliga, smått overkliga möte i skogen idag :)

Anonym sa...

Jag ville verkligen skicka en liten ord att säga tack till er för den fantastiska poäng som du skriver på denna webbplats. Min tidskrävande internet lookup har i slutet hedrats med extremt bra idéer att utbyta med mina kompisar. Jag skulle uttrycka att många av oss besökare faktiskt är mycket begåvade finnas i en noterbar gemenskap med så många härliga individer med bra poäng. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som har använt din hemsida och ser fram emot så många fler roliga stunder läsa här. Tack igen för en massa saker.