söndag 3 mars 2013

Omväxlande

Tänk att vädret kan bete sig så usligt! Inledningsvis ett  lovande semesterväder med plusgrader och riktigt töväder, veckan såg ut till en början att bli suverän med tanke på vårkänslan. Ljumma vårvindar och några korta solstrimmor mellan molnen. Det plaskar på rejält   och snödrivan minskar oroväckande ute på fälten, vilken vårkänsla det gav. Blir nästan lite euforisk över tanken på de inom kort  anländande flyttfåglarna. Hur länge till tar det månne innan den första kan anas i skyn?

Men ack hur kort tid vi fick behålla den vårliga aningen! I helgen svepte världens snöstorm över vår bygd och fyllde på den vita massan. Vaknar till en ny dag  fullständig vinter med nyfallen snö som ligger i stora drivor på ställen. Lite förrädiskt faktiskt med det isiga underlaget och får tassa på lätt för att inte överraskas av en kullerbytta eller i form av  en frivolt. Lite omväxlande faktiskt, att ena dagen är det så blött att vare sig en skidtur eller promenader kändes angenäma och att världens snöstorm skulle just precis dra över landet när festskorna skulle dammas av. Nåväl, allt gick lyckligt med den biten också.

Bjuder på årets första spa bilder. För visst är/var det skönt med plusgrader och eget spa på flera meter långt.

Åhh.. så skönt, nu fick loppor och löss sig en omgång och hela släkten blåmes passade på att bada faktiskt!

En plats i solen är väl aldrig fel.

Visst ser Blåmesen ut att må bra?


Den som väntar på ngt gott...! Vi får spana framåt och ta vara på solchanserna och omväxling förnöjer som bekant!

Ha en fin vecka!

5 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Va söta bilder. Vi har haft fint väder med sol och plusgrader men det blåste rejält tills på em. Då var det jätteskönt. Fåglarna sjöng så glatt

Fjällripan sa...

Men vilka härliga bilder!! Vilken syn att se blåmesen bada i stuprännan :)

Tiden går så fort att snart är nog de efterlängtade fåglarna här :))

Nattugglans Foto sa...

Trist med vädret.Vi har haft barmark länge nu och flyttfåglar på varenda åker (nja lite överdrivet)Men blåmesen ser ut att må riktigt bra där i granöppningen.
//Kicki

Kungsfiskaren sa...

Hej!
ja, det kommer kanske något bakslag till men sedan... Det är ju inte långt borta nu, våren är runt hörnet och ljuset har vi ju redan fått tillbaka en liten del av.
Vilka underbart söta blåmesbilder man smälter precis som snön.
Ha en fin vecka!
/Ingemar

Anonym sa...

Blåmesen ser ju för härlig ut!

Här skiner solen idag...för en gångs skull och det känns vår i luften!! Härligt!!

Ha det gott!

Steffe