lördag 25 maj 2013

I det gröna

Poff... och allt blev grönt i naturen! Vem kunde tro att försommaren hade så bråttom och precis likt  alla andra har även vi bråda tider med små fröpåsar, jordbearbetning, bevattning osv,  får lov  att passa på så länge det vackra  vädret består. Men visst är det ljuvligt i tidig morgon när hela naturen doftar klorofyll efter nattens dagg som hänger kvar i löven innan solen torkar upp varje liten droppe.
Grönskan är väl sommaren i ett nötskal och gör gott för våra sinnen.

Ett litet collage får illustrera med blomster, fågelsång och spår av strandlekar.

På ängen spatserar  Storspoven stolt i daggvått gräs.


I det gröna  är det betydligt svårare att få syn på de små skönsjungande fåglarna och vill man upptäcka små fågelbon  får man anstränga sig lite extra för att få syn på vissa (eller många bon!). Tyvärr, har vårt Grå flugsnapparpar valt en mycket illa boplats även i år, nämligen i takrännan. Några har till synes mycket slarviga byggen och sitter bredvid och tjattrar... ja, vad månne han meddelar, kanske att byggnadsinspektionen är på besök,   andra kör med fjolårets boplats, en del har ett flytande bo.Hur som helst, i det gröna är det bråda tider för var och en.


Men förstås, det behövs inte många gröna blad för att gömma sig. Här väntade jag en god stund på att Törnsångaren skulle byta posé för att dokumenteras på ett nöjaktigt vis, men det ville inte han.


Hoppas alla har en fin försommar och njuter i det gröna!8 kommentarer:

tobias sa...

Härligt inlägg om den härliga årstiden vi är i nu.

Lindsjö taxar sa...

Jättefina bilder...visst är det vackert ute nu

Fjällripan sa...

Ja det sa verkligen bara Poff! Spm om allt hände över en natt :)) Härliga tider och härliga bilder från dej :))

Nattugglans Foto sa...

Japp,sommar över en dag.Härliga bilder.Spoven är så fin i det daggvåta gräset och collaget på alla bobyggarna är verkligen något att glädjas åt i dessa tider.
Har själv ett blåmespar på min altan som intagit en prydnadsholk och som nu har fått ungar som de har fullt upp med att mata.De flyger precis ovanför mitt huvud när jag sitter därute och fikar.Kan det bli mysigare?
Kram Kicki

Mina fotostunder sa...

Ja visst gick det fort med alla blommor och grönskan som kom. Synd att maskrosor som slog ut blandades lika fort med de som blommat ut.
Vackra bilder!
Trevlig helg!

Klas sa...

Poetisk beskrivning av den försommarmorgon som ännu väntar på mig.Visst är det bråda tider och för egen del är det inte ens lönt att försöka göra allt som ropar på en. Håller med dig om att storspov är en riktigt trevlig bekantskap, deras sång i flykt beundransvärd. / Deerhunter

Solglitter sa...

Så himla vackert och njutbart!!

Önskar dig en fin vecka i majsol vännen
Kram Lollo

Viola sa...

Nydelige bilder! så flott samlet i collage! :)

Du er heldig som har fått sett og fanget storspoven på minnekortet! =) jeg får frysninger når jeg hører den, den synger sååå vakkert! <3