fredag 17 maj 2013

Om och om igen

Allting upprepas varje årstid, men visst är det ngt särskilt med våren när alla regndropparna väcker allt  till liv, grönska som spirar i träd och  buskar och sprider en doft av klorofyll i morgonluften, alla blommorna som pryder  dikeskanten och ängarna, fåglarna som är väntade och återkommer med full förtröstan inför sommarens häckningstid och inte minst alla vackra tonerna som ekar ut över slätten  och in i djupaste skog. Visst är det skönt med denna upprepning av årstiden som är så älskad och underbar för alla våra sinnen, trots att det är samma procedur om och om igen. Finns det något vackrare än en vårmorgon när solen glittrar som små diamanter i det regnvåta gräsets späda grönska i all sin enkelhet.


Vår kära årligen återkommande gäst, Grå flugsnapparen har återvänt och sitter så lågmäld på björkens grenar och spanar efter små  insekter. Grå och osynlig, men ändå efterlängtad om och om igen!


Svalorna sitter så tätt intill varandra precis intill vår trappa och sjunger sina ramsor och bjuder på en riktigt barndoms-somrig-känsla. Det blir ingen  riktig sommar utan svalor!


Ekorren har  om och om igen  gästat  vid fågelborden under vinter halvåret, nu visade de upp alla sina ungar en dag, först kom en, sedan en till och .... till slut  räknade vi till fem små, små ungar som knaprade på nedfallna solrosfrön. Om och om igen kan man även betrakta även dessa små liv!


Passa på att njuta av det som naturen bjuder på, om och om igen!

Trevlig helg!
13 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Ønsker deg en trivelig helg. Nydelige bilder fra naturen din.
Klem fra Hilda

Mina fotostunder sa...

Jag håller med om att Svalorna hör till barndoms somrarna. Så fin bild du fick av paret! Ekorrarna är ju så härliga och så roligt med de små som kommit till matplatsen. Vi hade många Ekorrar på vårt förra sommarställe ... saknar dem idag.
Ha en underbar sommardag!

M sa...

Så fint du skriver om naturens efterlängtade upprepningar. Helt klart känns det som nytt varje år trots repriserna.
Finfina bilder att glädjas åt, tack, tack.
M

Fjällripan sa...

Å så fint, både text och bild!! :)

Åsa! sa...

Men så gulligt med ekorrungar!

Våren är verkligen livets årstid, den kunde gott ha börjat i februari :)

Kram på dig Bea!

Mustis sa...

Hurmaava hiiren osoitin Sinulla ja tuo pääskyskuva vei sydämeni.

Lindsjö taxar sa...

Vad kul med ekorrungar. Vi hade ju 2 ekorrar vid fågelbordet i vintras och de borde ju ha ungar nu men inte sett dem.

Klas sa...

Fina bilder och kongenial text därtill. Njutbart blogginlägg. / Deerhunter

Mian sa...

Åh så härligt med ekorrungar - det var länge sen jag såg.
Här är det lika stor saknad efter grå flugsnappare som vanligt... nu är det många år sedan den bodde hos oss... trots alla bra holkar/lådor som Jan har satt upp till den.

Lasse sa...

Hej Bea!
Härligt med våren, visst är det så. Vi är lyckligt lottade tycker jag som har årstiderna som hela tiden gör det spännande att följa skiftningarna i naturen. En ynnest ! Fin betraktelse från dig med fina bilder !

i stora drag sa...

Hej Bea!
Så fina bilder! Ekorrungar låter ju helt underbart! Det har jag aldrig sett! Vår bästa tid är nu, det är då så sant så. Fast igår hade vi rent på tok för varmt.
Ha en fin vecka! Kram Pia

Viola sa...

Utrooolig nydelige bilder!! og det svaleparet der - det fortjener du diplom på, noe så søtt og vakkert!! =)

en glede å se samtlige bilder her hos deg! :)

Monica Ståhlberg sa...

Va fint! Här fick ekorren fyra ungar. Roligt att titta på dem!