torsdag 17 oktober 2013

Albinistisk Björktrast?

Iväg på en snabb observations-session innan jobbet  trots  det halvdåliga vädret, för att få en bild på den "vita" fågeln som min mor har sett i ett par dagar. Vad gör man inte för att fånga det lilla extra! Med stor nyfikenhet och förundran, vad kan det vara? Snösparven kanske... vitt huvud, vit mage och mörka vingar....ja, det lät inte riktigt klokt, men jag måste bara få en liten bild och kanske gissa mig till svaret. Lyckligtvis var den kvar, men fotovädret var inte det ultimata, men dokumenterad blev den. Hmm... den betedde sig som trastar gör, hoppar fram på marken, äter frukt från träd, men vem är det, albinistisk Koltrast eller Björktrast!?

Efter att jag laddade ner mina bilder, lade jag märke till  att det fanns flera  Björktrastar med liknande karaktär, nämligen mycket vitt på magen och ljus kring hjässan. En hel trast-familj med pigmentförändringar kanske? Vad tror ni?

Lite besviken att den sätter sig precis på den gren där motljuset råder och snabbt är den första dokumentationen förbi.

Nej, men  vilken lycka, den återvände....
 

Det var dessa röda begärliga frukter som lockade mängder av fåglar  att tävla om  de bästa godbitarna. 

Ha det gott!

5 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

ja det var ju underligt. Är nog en fråga för Urban Rundström, ornitologen som jag har i min blogglista, han brukar hjälpa mig med dem. Fina bilder du fick på det ovanliga

M sa...

Mycket märklig teckning men visst liknar det en trast. Säger som Lindsjö; hänvisa till Urban Rundström. Blir spännande att följa detta.
Hälsn
M

Maja sa...

Ja den ser nog annorlunda ut! Hoppas du får reda på om det är en albino trast eller inte!? Spännande.... :)
Ha en trevlig helg!
kram Maja

Urban Rundström sa...

Hej! Det är definitivt en björktrast som du fotat. Första gången jag hör om partiell albinism hos björktrast. Det är betydligt vanligare hos koltrastarna. // Urban

Viola sa...

Bjørktrost.. har jeg aldri sett før. så fin den er!
og et veldig vakkert bilde på rognebærene også! det er godt fuglene har rik tilgang på bær! :)