onsdag 27 november 2013

November spegling

Tänk att november månad snart är slut! En månad som i vanliga fall betraktas som  grå och dyster, slask- och töväder som  avlöser varann och plasket under skosulorna brukar höra till. Men tänk så fin även den grå-månaden kan te sig ibland.
Undrar om det är ngn annan än jag som ser alla små ljusspeglingar såhär års? Det är visst lite roande att konstatera hur lite det behövs, endast med pyttesmå ljus speglar, en strimma ljus som dels ger ny  energi för dagen.
Vem tänker på  ljuset som tränger fram mellan granarna en skön sommardag, nej, det hör liksom till, då när allt är så ofantligt vackert. Men senhösten när himlen färgas i tidig morgon och sen kväll i ett underbart färgeldorado på himlen. Vem har inte följt solstrimmorna som dansar fram mellan kvistar och den bruna barken och färgspelet från guldgult  till bränd ockra, innan solen går ner i horisonten allt tidigare dag för dag. Sällan verkar en solkatt vara så fångande efter en lång tid med  solfattig dagar. Tänk att just där fånga en strimma ljus, eller en liten spegling  som vi annars inte såg, om det alltid vore fina dagar. Det är november speglingar som gör  gott i sinnet.

Himmelskt vackert i soluppgången och ett tunt istäcke har lagt.

Grå-strå-spegling.

 Is kupan.

 Hamn spegling

Vintervila

Kanske är det så med livet också, vi behöver några  grå-dagar för att se de små guldkornen och fånga stunder av lycka.

En annan form av lycka,  Hacke  lyckades klura ut hur han bäst närmar sig matklockan och kan lova, det tog ett tag och ingen annan fick störa så länge övningen pågick. Nu närmar han sig den galant och smidigt.


Kluriga Hacke

Världen är ändå vacker oavsett årstid!Hoppas alla får lite novemberspegling!


11 kommentarer:

Klas sa...

Vet inte vad det är för speciellt med båtar uppdragna på land för säsongen. Något slags eko av en tidigare upplevelse i livet kanske ?Visst känns det som slutet på en fas och mellanled för en ny.
Sen tror jag att Hacke och jag delar uppfattning om den där matbehållaren som verkligen ser ut som en landvinning i teknikens framkant...
/ Deerhunter

Ingemar Pettersson sa...

Hej
Vilka fina bilder och framför allt vilka kloka ord. Vi behöver nog lite tråkigt väder för att se detta vackra med solstrimmor och speglingar som letar sig fram. Visst kan november vara helt underbar.
Ha en fin dag!
/Ingemar

strandskatan sa...

Dina ord och bilder går rakt in i hjärtat... som alltid! Underbart!
Ha en fin dag
Halina

Maja sa...

Så vackra bilder och du har verkligen fångat novembers guldkanter på dina bilder! Fint skrivet med! :) I år tycker jag att vi haft en bra höst man tror inte att vi hunnit så långt som till snart december. Hoppas resten av vintern blir kort och inte för kall eller snö rik!
ha en fin lilla juls helg!
Kram Maja

Nette Cecilia sa...

Fy tänk om det var solsken hela tiden ,vi skulle ju inte uppskatta när det verkligen är vackert väder .Nu viner stormen i knutarna .Vackra bilder du fick på minneskortet ,kram nette

Lindsjö taxar sa...

Så fina bilder med rätt text till. Superfint!
Majsan//

M sa...

Åh, så fint du beskriver den extra glädje ljuset och speglingarna ger i denna mörka månad. Superfina bilder och speglingar det är jag verkligen svag för, (året om). Härligt att Hacke knäckte koden. Störtskön bild.
Allt gott
Monica

retriever sa...

Wonderfull, greeting from Belgium

ormbunke sa...

Jag beundrar dina fina naturbilder
Ännu har vi ine sett någon snö.Du får ha de så gott. Tittar in till dig ibland.

Fjällripan sa...

Ja det är sant att naturen är vacker oavsett tid på året :)) och precis som du skriver så behöver man nog några gråa dagar för att uppskatta de fina också :D Underbara bilder!

Lasse sa...

Hej Bea ! Vad fint skrivet och illustrerat med mjuka fina bilder. Tycker själv att november är "grå o trist" månad men du har så rätt, det finns motiv då också...det gäller bara att ha de ögonen på sig ! Bra inlägg och ha en fin vecka !