lördag 23 november 2013

Slut på badlivet

Snön har lagt sitt första vita täcke, bäddat in växter, gömt den gråa massan och pudrat skogens gröna grenar med små vita snöflingor och gör naturen ljusare och vackrare än innan, när den dystra färgen var den mest framträdande. Visst har vi en lycka med alla våra fina årstider!? Att dessutom ha turen att fånga några solglimtar är väl novemberdagarnas bonus.

En  oktobermorgon fick jag erfara ett roligt race. Ett mycket stort antal ( ca 100 st) Skrakar hade ngn form av simtävling, lek  eller... ja, svara den som kan! Men loppet gick ut  på att ta sig till en vändpunkt och snabbt som bara den, svänga åt andra hållet och med all världens knep hålla sig i främsta linjen. Vattnet där fåglarna drog fram (flög) liknade mest  en storm-kokande vattenkastrull.Tyvärr, kan inte scenen återges riktigt bra i bild, men liten vink ändå.
Sen åt andra hållet i full fart.
Här är svaret, det var en fisketur!


Nu har isen lagt i grunda vikar och fjärdar och badlivet är i det närmaste slut, förutsatt att man inte är vinterbadare. Vintern är på väg och solen orkar nätt och jämt över trädtopparna!Ha en trevlig helg!

6 kommentarer:

Monica Ståhlberg sa...

Skrakarna är roliga att se på då de fiskar. Jag får äntligen GÅ nu men någon skogspromenad klarar jag inte av ännu. Kanske på jullovet i bästa fall :)

Nette Cecilia sa...

Men vilken fart det var på dom kan inte annat än skratta åt dom ,trevlig helg ,Nette

Fjällripan sa...

Vilka härliga bilder på skrakarna! och ja, det är verkligen fantastiskt med våra fina årstider :)

tobias sa...

Häftigt att få se en sån tilldragelse, hade man inte förstått att det va fiskafänge de sysslade med så hade nog jag iaf trott att de hade problem med gps:en..

M sa...

Underbara fartfyllda bilder på dessa vackra fåglar. Får lite känsla av "ankrace". Vilken lycka att få till en så fin bild som där fångsten visas. Grattis!
Hälsn
M

Inger Marie sa...

Hei Bea:)
Fant nettopp bloggen din...som jeg ikke viste du hadde..trodde du ikke blogget mer...kjempehyggelig:))