tisdag 22 april 2014

Glimtar

Vilken fantastiskt vacker påskhelg vi fick! Vad mer kan man begära, sol, värme och blått hav = energipåfyllning! Det har aldrig hänt tidigare att båtlivet inletts vid denna tid på året. Stora isblock ligger fortfarande kvar på stranden och påminner om islossningen som nyligen skett.


Nästan vindstilla, måsarnas hade vårkänslor, bad- och strandlivet var uppenbart, gråhakedoppingarnas nästan anskrämliga tonart ljöd vida omkring. Viggarna njöt i solskenet  på strandstenarna, Skrakarna likaså, Havsörnen seglade uppe i det blå och fick fart på måsarnas bevakningsstrategi. Det blev nästan sommarkänsla på en gång!
En liten glimt fick jag även av Tretåiga hackspetten här i påskhelgen på min morgonvandring. Samma plats som tidigare år och lika orädd som vanligt. Men lite synd att hanen drog in i den täta gamla granskogen där ingen solstråle silas mellan träden (för ljusets skull). Däremot  honan (utan gul fläck på hjässan) satt lägligt till denna gång och lät mig ta ett par bilder.
 Sammanfattningsvis; en  påskhelg vi sent kommer att glömma vad vår-vädret beträffar!


 Ha det gott!


8 kommentarer:

strandskatan sa...

Våren är underbar eller hur ;)
Fantastiska bilder på fåglar.
Vårkramar Halina

Maja sa...

Fina bilder och den hackspett arten har jag inte sett förut så det var en ny bekantskap. :) Visst hade vi en fin påskhelg och många va säkert ute vid sina sommarstugor då isen hade gått.
Kram Maja

Fjällripan sa...

Ja det har verkligen varit ett helt fantastiskt fint väder! Jättefina bilder!

Nette Cecilia sa...

Jättefina bilder och ett kärlekspar fick du med ,kram Nette

Viola sa...

Hei Bea! :)
Hvilket vakkert sted! Og jeg nøt dine bilder! Det er så fint å få se alle de fuglebildene her inne his deg, da jeg selv er glad i fugler, men ikke alltid er i nærheten av dem..
Den fuglen med gulfarget hodet likte jeg veldig godt, ser nesten mosefarget ut.
Nå har lauvet spruget ut her, og påsken ga meg sommerfølelser også.
Klem fra meg! :)

Nitas sa...

Ja nog har vi haft underbart väder i påsk och hoppas att det håller i sig ett tag nu :) Och framförallt så vackra bilder åter igen . Kramar // Anita

Klas sa...

Tretåig hackspett? Visste inte ens sådana existerade. Att följa andras bloggar är en lärande process...
Fåglarna ser ut att ha det skönt på solvarma hällar. Skulle inte ha något emot att göra dem sällskap.
/ Deerhunter

Monica Ståhlberg sa...

Vi var på villan och njöt av fåglar, lekande grodor och det sköna vädret. Gråhakedoppingarna hade konsert alldeles i vår vik, tretåig hackspett "skalar granar" på tomten, andparet hade byggt bo, gås och svan simmade runt stenarna...mitt i naturen kan man säga!