söndag 29 juni 2014

Svårfångade

Juni är snart förbi, tänk vad tiden rinner iväg! Allt sker så fort i naturen, hinner knappt bli varse den skönsjungande fågeln i trädtoppen innan den tystnar och ruvningen tar över och paret har  sedan fullt upp med matningen av de nya små liven. Dessutom har vinden varit ovanligt "tjurig" och hård hittills i sommar, fladdrande löv och svajande  granar skymmer de små bevingade vännerna i grönskan. Men... vi får ta det som det kommer!

Några nya kryss har jag faktiskt dokumenterat för min del, bildkvaliteten sisådär men lyckan att upptäcka är dock större. En kavalkad på mina sångfåglar får det bli idag.

Hämplingen noterades tidigare i vår.


Gransångaren


Trädgårdssångaren
Härmsångaren


Härmsångaren är verkligen värd att lyssna på eftersom den verkar ha en bred repertoar på melodier, dessutom svår att särskilja i första anblicken från andra sångare.
Som sagt, i grönskan är det inte alltid lätt att fokusera och upptäcka - svårfångade för  dokumentation.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Fina fågelobservationer i det kylslagna vädret men det finns ju kläder för oss .Värre kan det vara för dom små fågelungarna ,man ser så manga fåglar utan ungar i år ,kram Nette

Fjällripan sa...

Fina fåglar! Vad duktig du är som kan alla namn på de olika småfåglarna! Tycker det är så svårt att se skillnad, förutom på de vanliga fåglarna vill säja :))