onsdag 2 juli 2014

Inpå knuten

Tassar  omkring i trädgården, rensar, vattnar och ser mig runtom  för att samtidigt upptäcka vad som lever inpå knuten tillsammans med oss som bor här under de korta sommarmånaderna. Lyssnar och håller öron och ögon öppna. Detta är ju det bästa med årstiden, att få ta del av allt detta naturliga i vår vackra värld.
Sorgligt nog hörde jag att  småfåglarna har haft det riktigt svårt att föda upp sina ungar i år pga av kyliga juni och tillgången på föda har varit reducerad av samma orsak.Tråkigt!

Tidigt i våras installerade vi en vebbkamera i en av våra holkar och hoppades få ta del av familjelyckan i fågelvärlden på nära håll, men se den chansen  blev vi kapitalt snuvade på. Holken blev endast  som övernattnings-holk för mesarna, men vem vet kan de senfärdiga hinna utnyttja den ännu i år.

I gengäld fick jag uppleva denna lycka på riktigt nära håll i lagom ögonhöjd intill vår jordkällare. Ett lövsångarpar hade valt denna till synes öppna plats och verkade inte störas av att gårdsfolket rörde sig i närheten. Fantastiskt roligt att se de små hjälplösa nyfödda liven att utvecklas och bli flygfärdiga.
Fösta dagarna i juni lade vi märke till boplatsen och några dagar efter midsommaren  hade fåglarna fått fart på egna vingar. Ingen brist på mat  för denhär fågel-familjen och hungern verkade omättlig.

Lyckan  skimrar för lövsångarparet! 
Snuvad på kameran, men inpå knuten upplevelse blev dock bättre.

Ha det gott!

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Fiffiga dom där små.Vi hade ett par under ett körsbärsträd på holmen ett år vi kunde inte klippa gräset där före dom flugit iväg ,fina bilder ,kram nette

Nitas sa...

ok är det därför det är så tyst i holkarna här hemma också , då fick jag svaret av dig . Tråkigt . Fina bilder har du tagit :)// Kram Anita

strandskatan sa...

Åh, vilken underbart inlägg...
Roligt att ha möjlighet att betrakta de små liven, underbara bilder :)
Hälsningar Halina
PS
Ändrade bloggadress och det blev något konstigt, bloggen listas som borttagen, men om man klicka "på mig" kommer man rätt :) Tekniken ;)
Ha det fint.

Maja sa...

Fina bilder, vilken förmån du har trots att det inte lyckadest med filmkameran! Bättre lycka nästa år!
kram

Klas sa...

Så trevligt att kunna ta del av familjens utveckling. Mycket bra bilder på köpet. Märkligt att somliga fåglar är så orädda för oss människor medan andra direkt flyr. Kanske det kan vara så att lövsångarföräldrarna tyckte att er trädgård var den säkraste av platser och ni adopterats som "vakthundar"?
/ Deerhunter

Lotta sa...

Åh vad jag njuter av dina bilder, så trevligt att kunna följa dem på nära håll!
Må så gott och njut av sommaren.
Kram Lotta

rose sa...

Vilka fina bilder!
Ha det bra! :)

Laila sa...

Herlig innlegg.

Lindsjö taxar sa...

Vilka bilder!! Va kul o se!!