tisdag 9 september 2014

På väg

Alla har säkert någongång plockat fram resväskan, fyllt den med diverse nödvändigheter. Att vara på väg någonstans innebär förväntningar och förhoppningar. Kommer jag att få uppleva något alldeles särskilt, ja, ibland kanske en nödvändig tur på väg inte alls bjuder på det trevliga inslaget i livet, men denna gång var det faktiskt en uppfriskande tur för min del.

På väg till fjällen en sensommardag i förra veckan, den sista semesterveckan skulle förvaltas på bästa tänkbara sätt och det visade sig bli ett fantastiskt fint avbrott i vardagen - ett underbart  avslut på sommaren.

Med karta i hand och vandringskängorna  på, styrde vi kosan österut till  Hiidenportti nationalpark och fick uppleva en fantastiskt vacker natur och hisnande bergsskreva som kantades av vandringsleden.

De allra första vi mötte på vår väg till nämnda plats, var dessa Tjäder-hönor (5 st) och ni må tro, jag blev utom mig av lycka. Tyvärr poserade dom inte särskilt länge.


Vandringen ledde över knotiga grenar, stubbar och  stenar, med strävsamma steg och siktet inställt mot toppen för att få en vy av platsen.

Sakta stiger vi uppåt och når en vidunderlig känsla med blicken nedåt.

På ett ställe är bergsväggen fårad som vackraste   konstverk.

Typiska färger i höstens palett och avskalad natur.

Nu har vi kommit upp och får lite känsla för platsen.

Djupt där nere speglar sig dagens ljusstrimma i ett litet vattenblänk.
(Tyvärr, ger bilderna inte det rätta helhetsintrycket, men, men.. så är det med små futtiga bilder!)

Om kvällen fick vi njuta av de vackraste solnedgångar och båten var ankrad i strandkanten för att användas och avsluta dagen på bästa sätt.

Njut av höstens fina dagar!

6 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Oj så härligt att få vandra runt i fjällvärlden när hösten gör sig påmind. Många vackra bilder du fick med dig hem!
Ha det bra!

Fjällripan sa...

Så vackert! och så kul att du lyckades fånga tjäderhönorna på bild!!

Maja sa...

Tror er resa uppfyllde era förväntningar eller!? Vackra bilder och de förmedlade lugnet och stillheten som finns i naturen!
Ha det bra!

Nette Cecilia sa...

En samling härliga bilder från ett vackert ställe ,kram nette

Viola sa...

Hei på deg, hvilke utrolig vakre bilder du viser frem, takk for at je fikk være med på turen, her på bloggen! :) Naturen i sin flotteste drakt, elsker de fargene! Hvilket vakkert sted, og en aldeles suveren avslutning på turen og dagen! :)
Klem fra meg! :)

Klas sa...

Trevlig välkomstkommitté! Man kan se att våra berg är gamla, nötta, nedhyvlade, fårade. Kanske inte lika spektakulärt höga som på andra ställen, men karaktärsfulla är de. Vackert oxå med den lilla (?) tjärnen på botten.
/ Deerhunter