söndag 21 september 2014

Strandlivet

Idag känns inte strandlivet det mest ultimata, regn, gråmulet och hösten gör sig påmind. Sista badgästerna, nämligen vadarna sågs  på de vackra sanddynerna igår, i övrigt verkade sommarens sol och bad vara ett minne blott.
Ett glatt gäng som flockades på strandkanten var några snäppor, Ljungpiparen och Större strandpipare. Ljumma vindar och svag sjöbris rådde och allt verkade riktigt angenämt för stunden.


Nu får vi lov att ta emot den färgsprakande årstiden och  betrakta de gula fallande löven singlande ett och ett, höstvindarna som river och sliter  och en allt mörkare årstid är i antågande. Glad för alla fina dagar vi haft denna sommar.

Ha en fin vecka!

6 kommentarer:

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilka fina bilder. Man kan riktigt se hur de glatt "springer" omkring på andra fotot :-)
Här på västkusten har vi fantastiskt väder och idag har jag fått se tre olika hägrar samtidigt, helt fantastiskt!!!
Ha det gott. /Ingela

Lasse sa...

Hej Bea!
Idag känns det som höst även hos oss i Bohuslän. Efter en fantastisk sommar långt in i spetember. Fina bilder på de flyttande vadarna.

Maja sa...

Vad gulliga fåglar! Jo nu blev det höst och kalla vindar men så friskt i luften.
Kram

Morten Borg sa...

veldig fine bilder, syntes det siste ble spesielt bra.

Fjällripan sa...

Jättefina bilder på vadarna! Det har blivit så lite fågelskådning för mej den här sommaren och jag saknar det... Måste nog ut till kusten nån dag och se om det finns några fåglar kvar :))

Klas sa...

Denna är den bästa tiden på året, tycker jag. Ända fram till vintern anländer. Fast nu kan ju i bästa fall vintern bjuda på duktiga fototillfällen oxå. Faktiskt ser ju trean i din serie ut att lite grann påminna om vinter. Skånsk vinter, vill säga. Det skarpa ljuset och vita sanden luras. Det är när jag ser fågeln jag förstår att något inte stämmer...
/ Deerhunter