fredag 3 oktober 2014

Flyktigt

Det andas höst i naturen, gråmulen himmel  och över varje liten grästuva omsluter sig den täta morgondimman, de små gula lätta björklöven singlar ett efter ett ner till marken och har gjort sitt för i år. Det är något särskilt med hösten, kanske en liten flyktig känsla när allt åter ändrar i färg, naturen får en  doft av jord och visset gräs, men det bästa och vackraste av allt när  årstiden bäddar in naturen med alla vackra löv. Vem kan låta bli att lyssna till lövprasslet när stöveltrampet valsar genom lövhögen, den som höststormen snart river och sliter i och sopar rent,   även det ett flyktigt fenomen.


Alla fåglarna har fladdrat iväg, det är tyst och allt gick så fort precis som alla tidigare år, man hinner knappt med. Stranden är åter öde och tom, även sandslotten har spolats bort av svallvågor - ack så kortvarigt! Ville helst av allt behålla denna sköna årstid -  lite längre om det gick för sig.Så öde och tomt, ensam med hela havet, sandstranden intill  är övergiven, endast denna lilla varelse som gör allt för att inte upptäckas bland småsten och grus, i väl avvägd färgskala som minimerar åtminstone faror ovanifrån.Nej, jag tror det är dags med  lite underhållning från köksfönstret, hög tid för lite solrosfrö-bjudning och vi får lämna sommarens fröjder bakom oss och  med gott mod  blicka framåt. Minnas alla de flyktiga ögonblicken med glädje och harmoni.


Ha ett fint veckoslut!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

som alltid fina bilder ,trevlig helg till dig ,Nette

Inger Marie sa...

Så vakkert og poetisk!
Jeg elsker høsten med lyset,fargene,stemningen og aktivitetene:)
God helg:)

Klas sa...

Sista bilden säger väl egentligen allt om den högtidsstund som varit och vad den håller på att övergå till. Fin, dämpad färgskala därtill. Håller med om tystnadens elände, även om jag inte nått den punkten riktigt än. Tur att vinterfåglarna finns kvar och ett nöje är det att mata dem!
/ Deerhunter

Lasse sa...

Hej Bea !
Poetiskt och vackert och visst skall vi minnas denna fina sommar. Årstiderna är det fina med våra länder tycker jag. Skall också börja mata fåglarna nu. Kanske det kan bli en och annan bild :-))

Fjällripan sa...

Fina bilder!! Hösten är en underbar tid, med sina vackra färger! :))

Ölandsvindar sa...

JA, det är lite vemodigt men ännu har vi några sommargäster kvar här. Vecka 42 är den stora flyttveckan på hösten och det innebär att Öland kryllar av fågelskådare. Jag ska försöka hinna ner till södra udden någon dagbåde för att kika på fåglar och träffa bekanta.
Kram /Kerstin

M sa...

Hej där, så fint du beskriver vemodet och stillheten som tar över nu när hösten närmar sig sitt slut. Både i bild och text.
Precis när det är som vackrast vet vi att det snart, mycket snart är över.
Ha det så gott.
Monica

Här är gudagott att vara ! sa...

Suger i mej dina ord och i ett vingslag befinner jag mej vid din strand.
Ser fåglarna som är på väg någonstans och känner den kalla luften och doften från havet omsluta mej.
I tanken tar vi oss överallt !
Hälsningar från ett Västerbotten med snö i luften !
Kram / Anneli