tisdag 18 november 2014

En vacker...

.... vårmorgon i  maj, dagen håller på att vakna och skribenten är utrustad med kameran och planerar göra denna morgon tillsammans med de vårystra fåglarna som kommit. Vilken härlig morgon, ljuset, färgerna och inte minst alla vår-drillarna som svävar i luften och  runtom på vår jord. Hela naturen sjuder av liv och där mitt i allt detta vackra står jag! Gör mina stundom tafatta ansträngningar att hinna  fånga dessa små ögonblick av vårkänsla, blickarna, spanande ögon och förstås leken. I  andäktig tystnad från min sida, undviker alla hastiga och explosiva rörelser, smyger som en katt på jakt, tyst, tyst....framåt, till sidan, bakom en gren eller kanske ett träd. Men, alla dessa små bevingade vänner har ögon överallt och alltför ofta hinner objektet försvinna in bland videbuskarna och vi får börja om igen med påpassligheten.

Visst blir man lite fångad våren!?


Men, när tiden är mogen och sensommaren har återigen dämpat ner den intensiva grönskan, vårleken är för längesedan slut, sången har tystnat,  men  denna lilla duniga krabat står där orädd och undrar - vilken värld jag har kommit till!?

Nu har vi en helt annan årstid, mörker, grått och tidvis disigt och vi får fånga stunderna på sätt eller annat. Lagom bra årstid också  att lämna in kameran för rengöring, förhoppningsvis försvinner de två små smutsfläckar som irriterat i bild.

Fånga ögonblicken!

3 kommentarer:

Fjällripan sa...

Ja våren är härlig!! precis som alla andra årstider också :))

Jättefina bilder!

Klas sa...

Din är en poetisk skildring av ett moment i tid jag väl känner igen : Smyga sig fram, fånga fågeln i okularet och - jädrar! Där stack den. Ock så nästa. Och nästa, likadant igen. Kaxig unge du fångat i sista. Till slut.
/ Deerhunter

Här är gudagott att vara ! sa...

Att lära sej att stanna upp och se det som pågår just nu, är något som vi alla måste lära oss.Alla sinnen befinner sej på samma ställe, vid samma tidpunkt.
- Måste påminna mej varje dag för att se och fånga dom små händelserna omkring mej. - Dina underbara bilder och ord förmedlar allt detta som är så svårt att hinna se.
- Tack Bea för din rara hälsning !
Kram / Anneli