onsdag 12 november 2014

Storvilt på besök

Eftermiddagen blev solig och vacker, oj,  så mycket trevligare med en liten ljusglimt i denna årets gråaste månad. Men... vem är det som hälsar på, jo, storvilt från skogen, återigen är det dags att tanka magen med lite saftigt och frodigt gräs. Fram med kameran och de närgångna besökarna verkar inte bry sig det minsta över mitt fokus-tänk på deras fina mule. Älgkalven börjar bli lite orolig och reagerar med ståpäls, men mamma-älg har varit med förr och låter mig betrakta deras ståtlighet och oräddhet.Så småningom är det dags att dra iväg och stigen leder precis bakom vårt hus. Med ett litet bröl meddelar  mamma älg, att nu får det räcka  och skogens mäktigaste djur försvann in mellan björkstammarna  och lärkträden.
 Det var dagens "närgångna"  bildserie.

Ha en trevlig kväll !

8 kommentarer:

Klas sa...

Så häftigt med älgstigen slingrande precis utanför egna huset! De båda gör ett avspänt intryck, tycker jag. Och du verkar ha tillåtits minimalt avstånd, knappt djuren får plats i rutan. Kan tänka mig att för ett tag är Novembermörkret skingrat för din del.
/ Deerhunter

Fjällripan sa...

Vilket finbesökl!! Jättefina bilder! :))

strandskatan sa...

Så häftig!!!
Ha en fin dag
Halina

Karin Fransson sa...

Måste ha varit en fin upplevelse att ha dem så nära inpå:)

Maja sa...

Mamma älg såg säkert att du inte hade bössan med dig så hon tyckte du fick plåta bästa du ville :) Säkert mäktigt se dem på så nära håll!
Kram

Nette Cecilia sa...

Så fint besök du hade minnen för livet ,kram Nette

Laila sa...

Givende og flott besøk du har hatt.

M sa...

Åhhhhh, underbart nära och sååå fina bilder.Härligt besök, hoppas de återkommer.
Allt gott med hopp om att gråvädret snart ska lysas upp av vit fin snö.
M