tisdag 6 januari 2015

Ljuset vi väntar på

Nytt år och nya möjligheter! Hur blev det gamla året, kanske en och annan förhoppning som uteblev, någon besvikelse eller kanske rentav missnöjd av anledning.
Nåväl, nu börjar vi året med oskrivet blad och håller både sinnet och tanken full av förtröstan och förhoppning om ett fint nytt år, med siktet inställt på natursessioner och iakttagelser i vår oändligt vackra natur. En natur som  skänker kroppen och knoppen lugn och ro, en tystnad som ger harmoni för varje individ i vår annars så hektiska värld. Alla behöver  få stanna upp, lyssna och bara njuta, sittandes på den välbekanta stubben för att invänta någon(t) som väcker  all den drömska tillvaron  för en kort sekund. Kanske för eftertanke, till besinning eller för att ta ut nya koordinater och nya mål i livet. Ja, vad vet jag, men själv bär jag visserligen på några små och kanske inte så oöverstigliga hinder, men skall försöka överbrygga dom!

Men nu först en vit vinter och alla frostnupna grenar och kvarhängande bär och inte minst kinderna som blir rosig  av kylan. Alla iskristallerna som gnistrar i blek vintersol som små oslipade diamanter och varje äng är som ett landskap bestrött med vinterjuveler, men ack så sköra och känsliga för solens varma strålar.


Ljuset, det efterlängtade ljuset som snart ger dagen nya dimensioner, hög blå himmel och långa blånande skuggor - snart är vi där. Tills dess får vi ana årstiden i nedtonad färgskala och bara hoppas att den småningom  kommer hit till vår kalla nord.


Ha en fin fortsatt vecka!

6 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Hej Bea!
Gott Nytt År på dig! Hoppas du har det bra! :D
/Nina

Fjällripan sa...

Jaa, vad jag längtar efter ljusa fina dagar!! och snö i massor! :))

Finfina vinterbilder!

ha det gott! :D

Nitas sa...

Jo nog behöver man stanna upp bara för en kort sekund och alla har vi säkert små eller stora hinder som vi ska överbygga fast ibland är man livrädd för vad som ibland döljer sig bakom // Kramar och önskar dig en god fortsättning på det nya året // Anita

Klas sa...

Vintern som ett bakverk, jo jag tackar! Visst har du rätt i att komma ut i natur ger tid till reflektioner över livets smått & gott. Men för mycket tänkande därute kanske oxå vilseleder kreativiteten. Och minskar på uppmärksamheten. Allt är balansgång på slak lina. Som vanligt, alltså.
/ Deerhunter

Maja sa...

Vackra bilder! God fortsättning till dig!
kram

Laila sa...

Fortsatt godt nytt år til deg. Spennende vinter bilder du serverer.