fredag 23 januari 2015

Sparvuggla

En isande kall vind sveper kring kinden, solen skymtar genom en tunn molnslöja, det är januari och ingen "riktig" vinter ännu. Då när solen kastar sina  långa blåa skuggor över fälten och isvidderna,  då är vintern som bäst. Men... som allt annat här i världen, vi får ta det som det kommer!   Lite förrädiskt med nysnö och isskorpa på vägen, får hålla mig på fötter för att undkomma närkontakt och "landkänning".
Efter en milt sagt trevande början på detta året, får jag äntligen syn på något annat än Gulsparvar som förövrigt gästar i många tiotal varje dag. Sparvugglan sitter och  spanar in sin lunch och räds inte min närhet. Sparvugglan har  stålsatt sig för att komma åt sitt byte och inte störas av fotografen. Svänger sin blick fram och tillbaka i snabba rörelser, lite lustigt att se bakhuvudet som skönjer en vilseledande kontur som påminner om ögonhålor. Vips.. så flög den iväg och antagligen blev en Gulsparv bytet som gömde sig i buskagen lite längre bort.

Veckoslutet skall förhoppningsvis ägnas åt att räkna fåglar och hoppas  på att många arter dyker upp.

Bjuder på ett visdomsord att tänka på, eftersom det sällan går på räls för alla och  envar.


Trevlig helg!

7 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Så sant! Vilken stilig fågel du fångat!
Ha det bra!

Maja sa...

Fin uggla tror det var en sån som körde in i ett fönster på jobbet i vårast efter ett tag så hade den flugit iväg själv. Vi hade hunnit ringa en fågelvän som skulle komma och ta vara på den :) Bra den själv flög i väg!
Hoppas du hann räkna mååånga fåglar!
Kram

Nette Cecilia sa...

Tänk att alla fåglar kan sitta stilla.Vi har så mycket fåglar här på backen nu att det är omöjligt att kunna räknad dom alla ,kram Nette

Fjällripan sa...

Å de är ju så vackra!! Jättefina bilder och ordspråk! :)

Klas sa...

Bra rättesnöre i sista, tonsatt är det oxå... Grattis till det fina mötet med sparvuggla. Tror du hade en fin kväll efteråt.
/ Deerhunter

Nitas sa...

Så sant och tänkvärt ditt ordspråk är och så vacker bild på Sparvugglan // Kramar från mig Anita :)

Lasse sa...

Grattis grattis Bea! Suveränt !