lördag 28 februari 2015

Siktet inställt på våren!

Snart en ny månad - vårmånaden mars och då kan vi snart ana flyttfågelsträcken, vilken fin tid som väntar oss!
Vad blev det av vintern då? Jo, en grå och ngt dyster tillvaro på alla sätt och vis, inte  riktigt vad jag  hade tänkt och hoppats på, men nu är det som det är och tar sikte på en underbar vår och skall verkligen fånga varje tillfälle med "må bra stunder" i skog och mark.

Senaste sommar spanade jag efter Svarhakedoppingens ungar och fick göra flera turer innan det till slut lyckades. Men ack så vackert med grönskan som speglar i vattnet och tillika väldigt fascinerande hur väl naturen är ordnad med precis rätta färger på fåglarna för att kamoufleras bland  näckrosbladen som ligger över vattenytan.


Svarthakedoppingen i speldräkt på våren

   
  Högsommar och de ljusa hjässfjädrarna har ändrat färg.


Efter mycket letande får jag äntligen syn på två små ungar i tryggt förvar på fågelmammans rygg.Samtidigt blir det action i luften... huva!

 
Ha det gott!

6 kommentarer:

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Svarthakedopping är en fågel jag ännu inte själv har haft glädjen att se.
De ser verkligen fina ut och tänk att få se ungarna oxå :-)
Här hoppas vi med på en fin vår och härliga stunder ute i naturen.
Ha det gott. /Ingela

Klas sa...

De små ungarna hinner redan från början se stora delar av sitt habitat, trygga som de är på mammans rygg. Ser riktigt näpet ut. Kan inte minnas att jag erbjöds den tjänsten av min mor. Nå, barndomen var inte så tokig ändå...
/ Deerhunter

Lasse sa...

Hej Bea!
Svarthakedopping är en favoritfågel. Sååå vackra. Fnt fångat, och med de små på ryggen. Ja nu är det en fin tid där man vill hinna med mycket :-)
Vintern har mest varit grå här i Bohuslän också...Men nu ser vi framåt :-))

Maja sa...

Vackra och somriga bilder på svarthakedoppingarna. Så fina fåglar! Verkligen en trist vinter i år! Vi får hoppas på en vacker vår i stället och en varm och solig sommar!
Kram

Nette Cecilia sa...

Härliga bilder på bebisarna dom är alltid lika svåra att upptäcka ,trevlig helg ,nette

Viola sa...

Skjønne bilder av fuglene oppi alle disse vakre vårlige grønnyansene av farger! :) Tror ikke jeg har sett denne fuglen før..