onsdag 29 april 2015

Det händer...

... i naturen, växlar från ena dagen med  sol och ljumma vindar för att bjuda nästa  morgon med frost och kyligt i luften. Trots detta njuter vi i fulla drag av våren och alla nya återvändande fåglar som  är små glädjespridare med sina trudelutter, därtill de små, små antydningarna till den späda grönskan i träden. Ljuvligt!

De första Drillsnäpporna stod denna frostiga morgon helt opåverkade  av kylan och lät deras vackert klingande läte ljuda ut över den nyvakna morgonen.Bergfinkarna med sitt speciella läte gästar i mängder, våren är här!

Bergfink  hona och hane


Avslutar med en rapport om Knölsvanparet: Redet har forslats till en tryggare plats och familjelyckan ser så småningom dagens ljus. Honan ruvar och hanen vakar med skarp blick  över boplatsen.


Önskar er en fortsatt fin dag!3 kommentarer:

Lasse sa...

Hej Bea !
Härlig vårrapport. Gott att det blev bra för svanarna.

Klas sa...

Fin bild på drillsnäpporna, ser ju annars ruskigt kallt ut. Häftig närbild på knölsvanen. Skulle tro det är förenat med livsfara att försöka ta ett enda steg till framåt...
/ Deerhunter

Bea sa...

Klas: Jo, man skall inte gå för nära en ruvande svan-hona och jag hade full respekt för hennes integritet. Vi hade dock båten (kajplats) precis intill (vid ev anfall som skydd) och endast ett par meter skilde oss åt. Närmare än så kan man nog aldrig komma :)/ Bea