måndag 13 april 2015

Prestationer

Att komma ut en vacker morgon, då solen just har tänt sina strålar och Koltrasten visslar från sin kvist, allt är stilla inget onödigt trafikbrus eller ljudet från en morgonpigg skogsvårdare med motorsåg i högsta beredskap som stör morgonens stillhet och  fågelsång. Nej, allt är en fröjd för örat och sinnet. Det ger lugn och harmoni för kropp och själ att vandra iväg med endast egna tankar i "ryggsäcken". Mitt öra hör årets första Rödhake som sitter väl dold i granriset och Kungsfågeln flaxar lite nätt i granen bakom. Det är stillheten i ottan som gör stunden och tiden så väl använd. Tranorna trumpetar i högan sky, Duvorna flyger kors och tvärs och gör sina trevliga slag med vingparet.

Nej, min morgonstund är inte tänkt som prestation, räknar varken kilometer eller puls, men ett par timmar i skog och mark  med  alla sinnen öppna som kan skönja något vackert, det ger energipåfyllning och en rejäl dos frisk luft. 

Rödhake
En fin tid och ser framemot många fina morgontimmar.

Ha det gott!

3 kommentarer:

Fjällripan sa...

Det låter som en helt underbar morgon! Så fina bilder du fick på den vackra rödhaken! :D

Maja sa...

Det lät som en mycket rofylld och avkopplande morgon promenad! Borde vi alla få nu som då!
Jo de vaserna var pop på 70 talet och redan på 60 talet men just de färggranna på 70 talet. Tillverkningen slutade sen i början av 80.
Kram

Klas sa...

Sant. Man måste inte ha prestationskrav hängande över sig hela tiden. Samtidigt kan åtminstone inte jag helt och hållet slappna av; en viss energi måste till för att hålla sinnena alerta. I annat fall skulle nog många fototillfällen gå åt pipsvängen. Gillar den akrobatiska posen i sista rutan.
/ Deerhunter