onsdag 15 juli 2015

I pappas fotspår

Svala sommardagar, stundom åskskurar och myggen trivs i våtmarkerna. Det är bäst att vara väl utrustad för natursessioner med rätt klädsel och hoppas att myggen håller sig på avstånd.
Lite trist förresten, när jag häromdagen upptäckte att Svartvit flugsnapparna  redan har lämnat oss och många holkar förblev  obebodda i år.

En sväng förbi ett fågeltorn gav heller ingen större utdelning, annat än en febrilt matande Stare som kom med sina matleveranser på löpande band. Saknar den fågeln på hem-knutarna, det hör ju liksom till att det finns Starar. Men, allt förändras och så även i fågelvärlden.Starar i gräset är från maj.

Förresten myggfritt är det om man rullar fram på fyra hjul och har kameran med, i syftet att något trevligt kan korsa  min väg. Så blev det idag, men ack så farligt, man kan ställa till det för sig själv och andra, om man inte är observant i trafiken när dunungar spankulerar iväg och fokus blir mer på den söta promenaden i stället för backspegeln. En liten varningsklocka pinglade i alla fall!

Stolt tupp...


....med sin unge och visar vägen framåt och målmedvetet. "I pappas fotspår", kunde man kalla illustrationen och visst är det många pappor som trampat stigar åt sina små.Hoppas på en fortsatt fin sommar!

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Härliga fotspår att beskåda ,starar är det sällan man ser nuförtiden ,ha fina sommardagar ,nette

Nitas sa...

Så tråkigt att se att det är mindre av starar , dom hör ju liksom till och är rolig att sitta att studera då dom kämpar på med att leta mat på gräsmattan // Kramar

strandskatan sa...

Underbar berättelse :-)
Härlig att du slapp myggor.
Hälsningar Halina

Mimmi sa...

Så fina bilder :) och jätte bra bilder också på fasanen med unge :)
Ja det har varit ett tag sedan jag var aktiv på bloggen ..det blev så efter jag slog sönder min led kula i axeln ,Jag kunde inte bära min system kamera ,,men nu börjar jag kunde göra det igen ,så jag hoppas att jag kan få många bilder nu under den här så kallade sommaren ;)
kram :)

Klas sa...

Visst ska papporna få poäng för allt slit de lägger ner på familjen. Fin bild som illustrerar föräldrens vakande öga över
avkomman.
Här i Skåne råder ingen märkbar brist på starar, de drar fram i stora gäng som tidigare.
/ Deerhunter