lördag 4 juli 2015

Tålamod ger belöning

Den varma sköna sommaren kom till slut och alla har tålmodigt väntat på den, nja.. kanske ett litet klagande här och var, men nu är det tid att njuta.
Har spenderat några tidiga morgnar för att njuta av stillheten i ottan och de nyvakna fåglarna. Den bästa tiden på dagen förövrigt, när alla måsten läggs till sidan för en stund. Lyssnar, doftar och beundrar blomsterprakten längs  vägrenen. Fjärilar som fladdrar och Buskskvättans frenetiska varningsläte om att faran lurar när fågelmamman närmar sig med näbben full med insekter till de små liven. Men, jag hade en annan förväntan, att få syn på den sjungande fågeln i videsnåret. Så många gånger förr har jag stannat  upp, lyssnat och spejat genom grönskan och nu så sitter den där och på ett ögonblick är sessionen över. Tålamod ger belöning! Busksångare som är en liten doldis, men dess ljudligare sångare.
Gårdagen bjöd även på ett fantastiskt väder och även den prestationen har fått sig en  tålamodsprövning, ibland för regnigt, blåsigt, kallt osv men nu så blev det äntligen av och se, havet var nästan spegelblankt.Hela "mottagningskommittén" välkomnade och höll serenad.

Väl hemma upptäckte jag de två  svarthuvade på strandstenarna och undrar förstås om det var sv.h.mås?

Må gott!

1 kommentar:

Nitas sa...

Busksångare har jag inte sett förut , så roligt att du lyckades fånga den på bild . Riktigt fina bilder :) // Kramar